Ďalšia gólová nádielka Američanov: Po Slovákoch si to odniesli aj Lotyši

Českí hokejisti do 20 rokov tretíkrát za sebou postúpili do semifinále juniorských MS.
  • Zdroj: TASR/AP

Českí hokejisti do 20 rokov tretíkrát za sebou postúpili do semifinále juniorských MS.

V utorkovom dramatickom štvrťfinálovom súboji v Göteborgu zdolali obhajcu titulu Kanadu 3:2. Hrdinom duelu bol dvojgólový český útočník Jakub Štancl, ktorý rozhodol o triumfe 11 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. O medaily zabojujú aj Američania, ktorí zvíťazili vo štvrťfinále nad Lotyšskom hladko 7:2.

V repríze finále minuloročného šampionátu mali lepší vstup do zápasu českí reprezentanti, ktorí si v prvej tretine vybudovali dvojgólový náskok zásluhou Štancla a Tomáša Cibulku. Kanaďania však v druhej časti zapli na vyššie obrátky a Matthew Wood s Jakeom Furlongom sa postarali o vyrovnanie. Vo chvíľach, keď už zápas spel do predĺženia, sa dostal k strele z hranice kruhu Štancl a v čase 59:49 prekonal brankára Mathisa Rousseaua.

Puk si smoliarsky zrazil do vlastnej siete kanadský obranca Oliver Bonk, syn bývalého českého útočníka Radka Bonka. "Vôbec neviem, čo sa vlastne stalo. Chcel som hlavne dostať puk na bránku. Šťastný odraz a potom si už nič nepamätám. Jednoducho neuveriteľné," citoval Štancla portál sport.cz.

Česi tak odplatili súperovi vlaňajšiu finálovú prehru. "Obrovský rešpekt, ako to chalani odmakali. Nebolo to vôbec jednoduché, ale výhru im už nikto nevezme. Povedal som im, že teraz sa turnaj len začína," vravel tréner ČR Patrik Augusta. Kanaďania, ktorí získali zlato na predošlých dvoch MS a štyrikrát za uplynulých šesť rokov, budú chýbať v najlepšej štvorke prvýkrát od roku 2019. Zloženie semifinálových dvojíc bude známe až po konci zostávajúcich dvoch štvrťfinálových duelov.

MS do 20 rokov - štvrťfinále:
Kanada - Česko 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Góly:
24. Wood (Cowan, Yager), 37. Furlong (Poitras) - 8. Štancl (Rymon), 19. Cibulka (Kulich, Šapovaliv), 60. Štancl (Becher, Rymon)

USA - Lotyšsko 7:2 (3:1, 3:0, 1:1)
Góly:
2. Fortescue (Gauthier), 12. Perreault (Casey), 15. Casey, 26. McGroarty (Howard, Gauthier), 36. Smith (Perreault, Leonard), 40. Perreault (Smith, Casey), 47. Moore (Gauthier) – 14. D. Ločmelis, 53. D. Ločmelis (Fenenko, Vilmanis)

Slovenský hokejista Adam Sýkora.
V tábore Slovenska zavládlo sklamanie, Sýkora: Neviem, či som už dostal takú ranu Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});