Košice sa naďalej trápia, prídu zmeny? Niektorých hráčov musíme popohnať, vraví Ceman

Hokejisti HC Košice dosiahli v decembri iba jedno víťazstvo z desiatich zápasov a podľa trénera Dana Cemana je načase dotlačiť niektorých ...
  • Zdroj: TASR/

Hokejisti HC Košice dosiahli v decembri iba jedno víťazstvo z desiatich zápasov a podľa trénera Dana Cemana je načase "dotlačiť niektorých hráčov k lepším výkonom."

FOTOGALÉRIA: HC Košice

Konštatoval to po tom, čo jeho zverenci stratili náskok 2:0 a s nováčikom súťaže HC 19 Humenné prehrali v 31. kole Tipos extraligy na domácom ľade 4:6. Kormidelník víťazného tímu Martin Štrba hovoril o cenných bodoch, vďaka ktorým sa jeho tím priblížil predposlednému 11. miestu na rozdiel piatich bodov.

Decembrová bilancia Košičanov je najhoršia z celej súťaže. Štvrtkovým víťazstvom 5:2 na ľade Humenného síce ukončili osemzápasovú sériu prehier, no na triumf nenadviazali a nováčik si vzal zo Steel arény požičané. "Sme sklamaní, že sme nezískali tri body. Intenzitu a našu snahu by som prirovnal k horskej dráhe - raz hore, raz dole. Keď sme skórovali na 2:0, stratili sme intenzitu a mysleli sme si, že to bude jednoduchý zápas. Humenné sa potom dostalo do vedenia. Nehrali sme celých 60 minút a ak to v tejto lige dopustíte, tak sa môžete veľmi nepríjemne popáliť. V druhej tretine sme nemali strelecký inštinkt, preto sa nemôžeme vyhovárať na nedostatok šťastia," konštatoval tréner Ceman.

Jeho tím vstupoval do druhej tretiny s náskokom 2:0, no štyri góly hostí otočili skóre na priebežných 2:4. Gólová otočka v rozpätí od 29. do 35. minúty dodala hosťom sebaistotu, ktorú príliš nenaštrbili ani dva inkasované góly. Košičania v závere druhej časti vyrovnali na 2:2, no v tretej tretine nepotvrdili psychickú výhodu. Naopak, premiérový sezónny gól Lukáša Lačného znamenal víťazstvo hostí.

Humenné zvíťazilo na ľade súpera iba druhýkrát v sezóne. "Nedávne prehry so Spišskou Novou Vsou a Michalovcami boli aj o tom, že nám chýbalo šťastie, no bojovali sme. Dnes vôbec. Humenné malo veľmi dobre pripravených hráčov, Adam Lapšanský bol najlepší na ľade. Stratili sme body a uvedomujeme si, aké dôležité sú. Musíme sa pozrieť na to, čo robíme zle a čo musíme zlepšiť, aby sa náš tím vyšvihol k lepším výsledkom. Celý december sme dosahovali veľmi zlé výsledky. V našom klube sme sa snažili pracovať tak, aby sme každému hráčovi vytvorili dobré prostredie, no asi budeme musieť niektorých hráčov popohnať k tomu, aby hrali lepšie a viac sa snažili. Budeme sa o tom rozprávať v najbližších dňoch," povedal Dan Ceman.

Na snímke gólová radosť hráčov Spišskej Novej Vsi.
Do roka 2024 vstúpi ako líder Spišská Nová Ves, Košice sa prepadávajú čoraz nižšie Zobraziť článok

Aj košickým hráčom sa po prehre s nováčikom súťaže ťažko hľadali slová. "Asi sme si nezaslúžili zvíťaziť s hokejom, ktorý sme predvádzali," poznamenal útočník Eduard Šimun, ktorý druhým gólom v sezóne upravil na priebežných 2:0. "Neviem, či sme si mysleli, že to pôjde jednoducho. Neskôr sme znovu ukázali, že vieme hrať hokej, keď sme zatlačili súpera a vyrovnali. Musíme však hrať celý zápas a nielen v niektorých jeho fázach," zdôraznil Šimun.

Hráči Humenného ideálne zakončili rok 2023, ktorý sa do histórie hokeja v meste zapísal veľkými písmenami. Na jar si vybojovali historickú účasť v extralige, keď postúpili zo Slovenskej hokejovej lige. V najvyššej súťaži sú od úvodu sezóny na spodku tabuľky, no víťazstvom v Košiciach naznačili, že boj o záchranu nevzdávajú. "My sme veľmi šťastní zo zisku troch bodov. Videli sme vynikajúci zápas s viacerými zvratmi v skóre. Po prvej tretine som musel zvýšiť hlas, pretože naša hra nebola taká, akú som si predstavoval. Košice sú skvelý tím a my v takýchto zápasoch nemáme čo stratiť. Som veľmi rád, že sme druhú a tretiu tretinu zvládli takýmto spôsobom. Chlapci to odbojovali a patrí im veľké ďakujem," poznamenal tréner humennského tímu Martin Štrba.

Jedným zo strojcov víťazstva Humenného bol útočník Adam Lapšanský. Proti tímu, v ktorom pôsobil v dvoch etapách kariéry, sa prezentoval bilanciou 1+1. "Nezačali sme zle, no inkasovali sme góly. V nedávnych zápasoch sa nám to viackrát stalo. V celej sezóne však hráme často vyrovnané zápasy, v ktorých sme aj lepší, no nedávame góly a nezbierame body. Dnes nám to, chvalabohu, vyšlo. Pokračovali sme v hre, akú predvádzame stále, no dnes nám to aj napadalo do súperovej bránky," povedal Lapšanský.

Juraj Slafkovský to v kanadskom Montreale nemá vôbec jednoduché.
Aký je zdravotný stav Slafkovského? Prehovoril tréner Montrealu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk