Rebríček ovládla československá atlétka: TOP rekordy, ktoré nie a nie prekonať

Viete, čo sa hovorí: „Rekordy sa robia na to, aby sa prekonávali“, a zdá sa, že v atletike sa to väčšinou stáva pomerne často. Zoberme ...

Viete, čo sa hovorí: „Rekordy sa robia na to, aby sa prekonávali“, a zdá sa, že v atletike sa to väčšinou stáva pomerne často. Zoberme si napríklad Usaina Bolta, ktorý za dva roky v rokoch 2008 až 2009 vytvoril tri svetové rekordy.

Fotogaléria

Portál www.pledgeSports.org ponúka množstvo príbehov, ako sa rekordné výkony zrodili. Zopár je ich čerstvých, ale nájdu sa aj také, pri ktorých nebude chcieť veriť koľko z nich je už riadne bradatých! A platia aj napriek vedeckému pokroku v príprave i starostlivosti o športovcov! Tu je desať najdlhšie platných svetových rekordov v atletike.

10. Jonathan Edwards – trojskok – 28 rokov

Brit zavŕšil rok bez prehry historickou zlatou medailou na majstrovstvách sveta, v ktorých dvakrát prekonal svetový rekord v tom istom stretnutí. Pri svojom prvom skoku na MS 1995 V Goteborgu  sa stal prvým mužom, ktorý legálne prekonal 18-metrovú bariéru skokom 18,16 m, no ďalším pokusom skočil 18,29 m.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});