Hokejoví mladíci chodia na zápasy juniorského šampionátu ako modeli: Elegáni na ľade i mimo neho!

Vyzerajú vynikajúco na ľade, ale aj mimo neho! Reč je o slovenských hokejistoch, ktorí raketovo vstúpili do prebiehajúceho svetového ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Vyzerajú vynikajúco na ľade, ale aj mimo neho! Reč je o slovenských hokejistoch, ktorí raketovo vstúpili do prebiehajúceho svetového šampionátu do 20 rokov. Zverenci trénera Ivana Feneša vyprášili na úvod Česko 6:2 a potom zdolali aj rovesníkov zo Švajčiarska v pomere 3:0. Okrem skvelých výkonov zaujali aj eleganciou.

FOTOGALÉRIA: Hokejoví mladíci chodia na zápasy ako modeli

Na jednotlivé zápasy majstrovstiev sveta totiž prichádzajú naši mladí juniori ako modeli z časopisov. Chalani vystupujú po príchode do arény z tímového autobusu nahodení v oblekoch, ktoré následne v kabíne vymenia za dresy. Presne takéto zvyky sú už roky zaužívané aj v slávnej NHL, kde tiež musia chodiť hokejisti na stretnutia v oblekoch.

„Myslím si, že je to dobrá prezentácia pre náš tím i celé Slovensko, keď takto chodíme v oblekoch na jednotlivé zápasy. Som už nato zvyknutý zo zámoria, takže nerobí mi to problém,“ povedal pre náš denník kapitán mužstva Adam Sýkora. Dnes čaká slovenský výber o 12.00 h tretí duel na turnaji, keď v B-skupine nastúpime proti výberu Nórska. Fanúšikovia očakávajú náš jasný triumf a definitívne spečatenie postupu do štvrťfinále.

Slovenská opora v bránkovisku Adam Gajan.
Famózny Gajanov zákrok: Tréner Švajčiarov neveril vlastným očiam! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk