Fanúšikovia zúria: Hrozná kvalita prenosov z MS20! Bude to lepšie?

Čo to má znamenať? Pýtalo sa množstvo fanúšikov zo Slovenska a Česka po prvých dvoch priamych prenosoch stretnutí na majstrovstvách sveta ...

Čo to má znamenať? Pýtalo sa množstvo fanúšikov zo Slovenska a Česka po prvých dvoch priamych prenosoch stretnutí na majstrovstvách sveta do 20 rokov vo Švédsku. Kvalita signálu totiž bola mizerná, obraz často sekal a bol v nízkej kvalite.

Fotogaléria

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov má za sebou vydarený vstup do majstrovstiev sveta vo Švédsku. Po úvodnej vysokej výhre s Českom 6:2 porazili zverenci trénera Ivana Feneša Švajčiarsko 3:0. Fanúšikov však zaskočila nízka kvalita priamych prenosov, na čo sa sťažovali aj českí priaznivci. Časté sekanie obrazu, absencia časomiery a skóre, či rozmazaný obraz.

 Na snímke vpravo český útočník Jiri Kulich oslavuje gól, vľavo jeho spoluhráč Matyáš Melovský.
Česi odčinili prehru so Slovenskom: Severanom nadelili poriadny debakel! Zobraziť článok

Problém však nebol v televíziách ČT či JOJ Šport, ktoré vysielajú MS20 v Česku a na Slovensku. "Po urgenciách z krajín, kde sa MSJ vysiela, predovšetkým z Česka a Slovenska, pracuje TSN na tom, aby bol signál z Frölundy bez problémov. Riešia to technici krajín, ktoré postihli technické výpadky signálu. ČT čaká garanciu od TSN, že bude signál v poriadku, prípadne záložnú trasu," vysvetľoval český komentátor Robert Záruba v príspevku na sociálnej sieti X.

 

 

V komentároch na sociálnych sieťach sa množstvo fanúšikov sťažovalo na zlú kvalitu prenosov, no Záruba vysvetľoval, že to nie je problém televízií, ale výrobcu signálu - teda TSN. "V živom vysielaní ťažko môžeme ovplyvniť výrobcu signálu. Problém údajne vznikal vkladaním grafiky do signálu. S tým ťažko príjemca signálu niečo urobí."

Do diskusie o nízkej kvalite priamych prenosov na území Slovenska a Česka sa zapojil aj legendárny český hokejista Jiří Hrdina. "Na kanadskej TSN to bolo bez trhania. Skúšal som Slovákov, trošku lepšie, ale aj tak to šklbalo." Tak zostáva len veriť, že ďalšie zápasy na juniorskom šampionáte si užijeme v lepšej kvalite.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});