Sagan odhalil program pre novú sezónu: Na MTB som sa narodil a aj zomriem!

Program je odhalený! Očakáva sa, že ťaženie Petra Sagana (33) za slávou olympijských hier sa začne 11. februára 2024 na úvodných pretekoch ...

Program je odhalený! Očakáva sa, že ťaženie Petra Sagana (33) za slávou olympijských hier sa začne 11. februára 2024 na úvodných pretekoch MTB cross-country HERO Abu Dhabi.

Fotogaléria

Následne si náš šampión naplánoval tri preteky v Európe a potom štartuje aj na jedných cestných pretekoch v Slovinsku. Ako sám priznal, na horskom bicykli sa narodil a aj zomrie…

Saganovým primárnym zámerom je účasť na OH 2024 v Paríži, na ktoré sa musí ešte kvalifikovať. V nedávnom rozhovore pre cyclinguptodate prekvapil mimoriadne úprimnými slovami o jeho láske k horskej cyklistike. „Vždy som hovoril: Narodil som sa na MTB a zomriem na MTB,” povedal na rovinu trojnásobný majster sveta  v cestnej cyklistike.

V skutočnosti som si nikdy nebol príliš istý tým, že sa stanem profesionálnym cestným cyklistom, keď som bol junior,“ pokračuje Sagan, ktorý si pomaly ale isto osvojuje praktiky v úplne novom sedle. „Ak chcete ísť rýchlo v MTB, musíte sa špecializovať, nič sa nedá improvizovať.

Nebolo to jednoduché, ale pomohlo mi to pochopiť, čo potrebujem, aby som sa dostal späť na trať. Metodika tréningu ide dopredu, technika ide dopredu , mladí ľudia sú čoraz silnejší,“ zamyslel sa sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France. „Aby som bol maximálne pripravený na MTB, snažím sa urobiť si dobrý základ. Základ je vždy dôležitý, hlavne v zime.

Ale stále pridávam nejakú kvalitu, bez preháňania. Od januára zvýšim tempo. Sila v posilňovni je tiež základ, ale pre mňa je rozhodujúca technika. Musím sa zlepšiť,“ uzavrel Sagan.

Tourminátorov program

11.2: MTB Abu Dhabi

17.-18.2: MTB Chelva

24.-25.2: MTB Banyoles

16.-17.3: MTB Marseille

30.3.: Cestné preteky v Slovinsku

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});