Asistent kapitána SR na MS20 Filip Mešár: V šatni musí občas buchnúť po stole!

Ambiciózne si ide za svojimi cieľmi! Hokejový útočník Filip Mešár (19) je pripravený na obrovskú výzvu reprezentovať na MS20, aj tentokrát ...

Ambiciózne si ide za svojimi cieľmi! Hokejový útočník Filip Mešár (19) je pripravený na obrovskú výzvu reprezentovať na MS20, aj tentokrát v pozícii asistenta kapitána.

Fotogaléria

V juniorskom tíme Slovenska oceňuje otvorenú komunikáciu a porozumenie medzi chalanmi, nakoľko väčšina z nich sa pozná už dlhé roky a spoločne trávia aj voľno počas leta. V rozhovore pre Nový Čas však prospekt Montrealu Canadiens prezradil aj to že s presunom do NHL sa neponáhľa a plánuje byť na túto výzvu hlavne dobre pripravený.

Na snímke zľava fínsky hráč Oliva Keskinen a nemecký hráč Jakob Weber.
Obrovské prekvapenie na MS: Fíni nezvládli rolu favorita a sú naďalej bez bodu Zobraziť článok

Aký tím sa na MS20 vytvoril tento rok?

Tento rok sú od nás určite veľké očakávania. Zároveň pre náš ročník 2004 je to na MS20 derniéra. Ľudia do nás dávajú nádeje a my sa to budeme snažiť pretaviť na ľade. Treba ísť do toho s čistou hlavou.

K príprave ste sa pridali o čosi neskôr, ako väčšina…

Z prípravy som mal celkovo super pocit. Super partia, super energia, trénovalo sa nám dobre.

Tréner Feneš vás zvolil asistentom kapitána, cítite sa v úlohe lídra komfortne?

Budú to moje posledné štvrté majstrovstvá, takže určite počítam s tým, že budem líder tímu. Skúseností mám celkom dosť. Tím ma potrebuje a ja som na to pripravený, ale je tu aj veľa iných chalanov, ktorí sú pripravení pomôcť.

Ilustračná fotografia.
Veľká tragédia: Fanúšik zasiahol policajta svetlicou, ten zraneniam podľahol Zobraziť článok

Viete v šatni občas aj buchnúť po stole a zvýšiť hlas?

Beriem si to počas mítingov pod krídla, keď je s niečím problém. Vždy si to vykomunikujeme a to hlavne preto, že sme super partia a navzájom sa vždy vypočujeme. To je hlavné.

Mnohí chalani sa spolu poznáte už dlhé roky…

Áno, začínali sme spolu už v 15-tke a v podstate celý tím ostal až do 20-tky. Poznáme sa veľmi dobre, zažili sme toho už spolu veľmi veľa. Či už na ľade, alebo mimo, keďže aj v lete spolu chodíme von. Proste super partia!

Ako vám chutila vianočná večera vo Švédsku?

Táto bola suverénne najlepšia. A možno dokonca lepšia než naša domáca. Chcem sa poďakovať slovenskej rodine, ktorá nám pripravila štedrú večeru. To, čo navarili a pripravili, bolo neskutočné. Kapustnica bola fantastická a šalát... Taký dobrý som asi v živote nejedol.

Slovenská opora v bránkovisku Adam Gajan.
Famózny Gajanov zákrok: Tréner Švajčiarov neveril vlastným očiam! Zobraziť článok

Ako ste spokojný s vašou sezónou celkovo?

Zatiaľ sa mi darí celkom dobre. Je to moja druhá sezóna v zámorí, takže už som celkom zvyknutý a aj sa mi darí, za čo som rád.

Kedy by ste chceli preraziť v NHL?

Som ešte mladý a snažím sa robiť tú robotu, čo po mne chce Montreal. Sanžia sa zo mňa mať kreatívneho hráča. Na NHL sa zatiaľ nepozerám. Ešte nejaký rok-dva by mi mohli pomôcť. Chcem byť na NHL pripravený!

Vlasto Čepo sa musí vysporiadať s ďalšou zmenou súpera.
Čepo si už na zmeny súperov zvykol: Keď mi volá Ondro, viem, že sa niečo deje... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});