Slováci sú na šampionáte zatiaľ bez straty, zdolali aj Švajčiarov

Slovenskí hokejisti zvíťazili aj v druhom zápase majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov. Vo švédskom Göteborgu si v skupine B po výhre ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí hokejisti zvíťazili aj v druhom zápase majstrovstiev sveta hráčov do 20 rokov. Vo švédskom Göteborgu si v skupine B po výhre nad Českom pripísali do tabuľky plné 3 body aj v súboji so Švajčiarskom, ktoré zdolali 3:0.

FOTOGALÉRIA: SR-Švajčiarsko

Slováci čelili húževnatému súperovi, ktorý strieľal z každej možnej pozície, no Gajan viackrát podržal svoj tím aj pri tutovkách Švajčiarov. Slovenská dvadsiatka zvládla duel po taktickej stránke a gólovo sa presadili Samuel Honzek, Peter Repčík a Servác Petrovský. Posledný menovaný je s troma gólmi najlepší strelec turnaja. Devätnásťročný prospekt Minnesoty Wild vedie po dvoch dueloch so štyrmi bodmi (3+1) aj poradie kanadských bodov.  

V ďalšom zápase sa zverenci Ivana Feneša predstavia v piatok 29. decembra tiež o 12.00 h proti Nórsku. V základnej skupine ich potom ešte čakajú Američania (31. decembra o 12.00).

Radosť slovenských hokejistov po góle.
Slovensko - Švajčiarsko ONLINE: Gajan vychytal súpera, Slováci majú ďalšie tri body Zobraziť článok

Veľkou oporou slovenského mužstva bol brankár Adam Gajan, ktorý zneškodnil všetkých 36 pokusov "helvétov".

Švajčiari riešili v prvom dejstve všetky situácie jednoducho a každú príležitosť využili na strelecký pokus. Slovákov prestrieľali 14:6, neboli však efektívni a v 9. minúte ich súper potrestal. Výrazný podiel na otváracom góle zápasu mal Repčík, po ktorého individuálnom prieniku dorazil Honzek puk za chrbát švajčiarskeho brankára Beglieriho. V 15. minúte podržal Slovákov brankár Gajan, ktorý zneškodnil pokus Füllemanna a následná dorážka mierila iba do bočnej žŕdky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});