Zámorský expert vlani pred MS do 20 rokov uhádol český zázrak: Teraz predpovedá slovenský!

Zámorský novinár Steven Ellis minulý rok pred hokejovými majstrovstvami sveta do 20 rokov predpovedal český zázrak a táto prognóza mu ...

Zámorský novinár Steven Ellis minulý rok pred hokejovými majstrovstvami sveta do 20 rokov predpovedal český zázrak a táto prognóza mu vyšla do bodky. Teraz to podobne vidí so slovenským tímom!

Fotogaléria

Zámorský novinár Steven Ellis z portálu Daily Faceoff každoročne pred štartom hokejových majstrovstiev sveta do 20 rokov prináša prognózy jednotlivých tímov. Vlani tipoval český zázrak a tento odhad sa mu do bodky naplnil! Česi totiž boli prekvapením juniorského šampionátu. Postúpili až do finále a siahali po zlate - so silným kanadským výberom prehrali až vo finále.

Čo je potešujúce, tentoraz to Ellis vidí podobne so slovenským tímom. Očakáva, že zverenci trénera Ivana Feneša môžu byť prekvapením turnaja a postúpiť do semifinále. Zapojiť sa tak do boja o cenné kovy. "Ako viete, minulý rok som zavesil projekciu Česko do medailových kôl. Nechcem hovoriť to isté o Slovákoch tento rok, ale sú mojou voľbou na prekvapenie v semifinálovom kole," píše Ellis.

Tomáš Tatar a jeho gólová radosť.
Tatarova vianočná paráda: Rozhodol o výhre! Zobraziť článok

"Ich mladé jadro je úžasné, majú troch solídnych brankárov a taktiež niekoľko kvalitných obrancov. Budú potrebovať vyhrať nejaké zápasy 2:1 počas svojej cesty, ale už minulý rok ukázali, že si vedia poradiť aj proti najlepším z najlepších. Budú musieť čeliť Kanade, Fínsku a Švédsku vo štvrťfinále, ale prinajmenšom to s nimi nebudú mať jednoduché," dodáva zámorský expert.

Napriek absencii dvoch najväčších hviezd Juraja Slafkovského a Šimona Nemca môžu Slováci počítať s hráčmi ako Adam Gajan, Maxim Štrbák, Samuel Honzek, Dalibor Dvorský, Filip Mešár, Martin Mišiak, Juraj Pekarčík, Servác Petrovský či Adam Sýkora.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});