Ďalšiu tenisovú legendu kvári zákerná rakovina: Max Mirnyj je po operácii nádoru na mozgu!

Ďalšia tenisová legenda, ktorej život komplikuje zákerná rakovina! Bývalý skvelý bieloruský tenista, jeden z najlepších deblistov histórie ...
  • Zdroj: Getty Images

Ďalšia tenisová legenda, ktorej život komplikuje zákerná rakovina! Bývalý skvelý bieloruský tenista, jeden z najlepších deblistov histórie Max Mirnyj (46) je po operácii nádoru na mozgu.

FOTOGALÉRIA: Max Mirnyj

Šokujúcu správu o krutej diagnóze oznámil tenista, ktorý hral v drese Bieloruska aj na Slovensku v Davisovom pohári v roku 2018, zverejnil pred viac ako mesiacom. Bývalá svetová jednotka vo štvorhre a desaťnásobný grandslamový víťaz vo štvorhre má podstúpil úspešnú kraniotómiu (t.j. chrirurgický zákrok, ktorý zahŕňa otvorenie lebky pre prístup k mozgu) v nemocnici v Minsku, ktorá trvala osem hodín.

Mirnyi vyhľadal lekársku pomoc pred viac ako mesiacom, keď začal pociťovať bolesti hlavy. MRI vyšetrenie neskôr potvrdilo krutú diagnózu. Športovec, známy svojou húževnatosťou na kurte, si zvolil miesto operácie v rodnom Bielorusku, hoci s manželkou a štyrmi deťmi žije už roky v Spojených štátoch. Napriek obavám zdroje blízke rodine hlásia silný optimizmus v následnom procese uzdravovania, ktorý Maxa čaká v Amerike.

Počas tejto návštevy doma prekvapil vyjadrením ľútosti nad svojou skoršou kritikou násilia bezpečnostných síl voči Bielorusom po voľbách v roku 2020. Mnohí jeho priaznivci mimo Bieloruska boli prekvapení, ale všetci veria, že sa deblová svetová jednotka z roku 2003 zotaví.

Tathy so svojimi babami, ktoré ju podporovali od chvíle, keď sa o choroba kapitánky dozvedeli.
Kapitánka tenistiek Talianka Garbinová je po druhej operácii: Aj tohto súpera zdolám! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});