Český reprezentant o praktikách v KHL: Ak prehráte, pôjdete do fabriky!

V Rusku strávil päť sezón! Skúsený český reprezentačný útočník Tomáš Filippi sa s odstupom času ohliadol za svojím angažmánom v nadnárodnej ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

V Rusku strávil päť sezón! Skúsený český reprezentačný útočník Tomáš Filippi sa s odstupom času ohliadol za svojím angažmánom v nadnárodnej KHL.

Rodák zo severovýchodných Čiech strávil prevažnú časť svojej ruskej anabázy vo farbách Metallurgu Magnitogorsk. Spoločnosť mu okrem iných istý čas robil aj krajan Jan Kovář. „Mali sme dvojdom so spoločnou záhradou, takže pokiaľ sme odišli na týždenný trip, naše dievčatá boli spolu,“ vrátil sa myšlienkami niekoľko rokov späť v podcaste Příklep.

Klub sídliaci pri rieke Ural patrí v KHL dlhodobo medzi najbohatšie a netají sa tými najvyššími ambíciami. Na jeho čele stojí od roku 1993 oligarcha Viktor Rašnikov. Hráčov vedel motivovať poriadne štedrým spôsobom. „Videli sme ho len párkrát. Keď priletel pred play-off a zvolal obrovskú poradu, vypísal na nej všetky odmeny, o ktorých hovoril. Ako keď kupuje rohlíky v obchode. A potom zase odišiel,“ vravel držiteľ Gagarinovho pohára z ročníka 2015/16.

Český reprezentačný útočník prežíval poriadne zaujímavé momenty pod vedením Iľju Vorobjova. Víťaz olympijských hier z roku 2018 vedel hráčov motivovať poriadne netypickým spôsobom. „Nehrozili nám, že pôjdeme na základňu, ale párkrát sme počuli, že pokiaľ ešte raz prehráme, pôjdeme cez rieku do továrne. Vedel som, aký nový tréner je, preto by toto nikdy neurobil,“ s nadhľadom hovorí 31-ročný hokejista.

Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie do 20 rokov na MS juniorov vo Švédsku bude útočník Adam Sýkora.
Dôležité funkcie pridelené: Juniori si zvolili kapitána a asistentov na MS 20! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk