Vlhová po triumfe v Courcheveli: Na Vianoce sa krotiť nebudem

Jubilejný 30. triumf! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) vyhrala vo štvrtok večerný slalom Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku ...
  • Zdroj: TASR/AP

Jubilejný 30. triumf! Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (28) vyhrala vo štvrtok večerný slalom Svetového pohára. Vo francúzskom stredisku Courchevel odsunula na druhú priečku celkovú líderku Američanku Mikaelu Shiffrinovú, ktorá stratila 24 stotín.

FOTOGALÉRIA: Peťa Vlhová

"Veľmi sa teším z tohto víťazstva, pretože sa cítim veľmi dobre, lyžujem skvelo. Ide o to, kto urobí menej chýb a kto dá jazdu lepšie. Je to náročné súperiť s Mikaelou, ale posúvame sa navzájom. Máme za sebou skvelý týždeň a celý môj tím pracoval na 150 percent, všetko sme dali do techniky a lyžovania, aby som znovu nadobudla pocit, ktorý som mala v Levi. Som šťastná, že sa práca vyplatila a že sme dokázali opäť byť na najvyššom stupienku," uviedla Vlhová pre televíziu JOJ Šport bezprostredne po druhej výhre v sezóne.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová (uprostred) oslavuje na pódiu so svojím tímom.
Fantastická Petra Vlhová: Svoje súperky doslova prevalcovala! Zobraziť článok

Vlhová si teraz trošku vydýchne, Vianoce strávi ako už viac rokov, opäť v Taliansku. „Budeme mať dva dni voľna. Posledné roky ani nevnímam, že sú Vianoce, nemám tie veci okolo toho, lebo robím niečo iné. Budem sa snažiť užiť si ich, ale je to iné, ako keby som bola doma a mala na všetky veci okolo toho čas. Teraz si dáme len večeru a na druhý deň už vbehnem do svojho stereotypu. Krotím sa celý čas, na Vianoce sa krotiť nebudem. Dám si všetko, čo budem chcieť, ale, samozrejme, nemôžem sa prejesť. Určite si však dám všetko. Ale na druhý deň si už budem opäť dávať pozor,“ povedala v rozhovore pre Šport.sk Vlhová.

Boris Vlha so snúbenicou Simonou otvorili v Liptovskom Mikuláši bistro.
Boris Vlha vymenil zjazdovky za bistro: Tu vám upečie vlastnú pizzu Zobraziť článok

Ďalšie preteky Svetového pohára čakajú Vlhovú medzi sviatkami, kedy lyžiarky zavítajú do rakúskeho Lienzu, kde 28. a 29. decembra absolvujú obrovský slalom a slalom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});