Hokejista Čajkovský s ódami na život v Rusku: Prečo chce ostať v Moskve?

Plánuje ešte vôbec návrat na Slovensko? Bývalý slovenský hokejový reprezentant Michal Čajkovský sa už v Rusku za osem sezón hokejovo ...
  • Zdroj: TASR/

Plánuje ešte vôbec návrat na Slovensko? Bývalý slovenský hokejový reprezentant Michal Čajkovský sa už v Rusku za osem sezón hokejovo udomácnil. A podľa všetkého aj po osobnej stránke.

FOTOGALÉRIA: Michal Čajkovský

Odchovanec bratislavského Slovana odišiel do KHL ešte počas ročníka 2016/17. Dres Sparty Praha vtedy vymenil za angažmán v Jekaterinburgu. „Prišiel som sem pred ôsmimi rokmi a veľmi sa mi tu páči. Mám tu veľmi veľa dobrých kamarátov, možno dokonca viac ako doma,“ prekvapil svojimi slovami v rozhovore pre portál championat.com.

Za spomínané obdobie si z najľudnatejšej krajiny Európy odskočil iba raz. Časť sezóny 2018/19 strávil v zámorskej AHL ako hráč Charlotte Checkers. „Slovensko a Rusko sú si veľmi podobné z hľadiska mentality – rovnakí ľudia, rovnaký život a postoj. Mojej rodine sa tu veľmi páči. A rovnako aj mne v Spartaku. Chcel by som tu zostať dlhodobo,“ hovorí 31-ročný obranca o svojich plánoch smerom k budúcnosti.

V metropole Ruska trávi aktuálne piaty ročník. Štyri z nich bol súčasťou Dynama Moskva, pred štartom aktuálneho súťažného kolotoča vymenil Novosibirsk za Spartak Moskva. „Pre mňa a moju rodinu je to najlepšie mesto na svete. Tu máme všetko, čo chceme. Navyše je tu v okolí veľa tímov, s ktorými je možné hrať a nemusí sa nikam cestovať. Po zápase sa môžem vždy vrátiť domov k rodine,“ predostiera svoj pohľad na čas strávený v najväčšom meste Európy, čo sa počtu obyvateľov týka.

Michal Čajkovský sa rozhodol zotrvať v KHL aj po vypuknutí vojnového konfliktu na Ukrajine. Predtým patril k stabilným súčastiam reprezentačného výberu na veľkých turnajoch a bol taktiež súčasťou bronzového kádra na olympijských hrách v Pekingu. „V mladosti som hrával v USA, navštívil rôzne mestá. Býval som vo Washingtone či Ottawe, v Los Angeles som strávil dva mesiace, dobre poznám aj Calgary. Ale Moskva sa s inými mestami nedá porovnať,“ zakončil.  

Servác bude na šampionáte patriť medzi lídrov.
Trojnásobný účastník MS 20 Servác Petrovský: Keď treba, viem aj buchnúť po stole! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk