Slovensko má v Eme Kapustovej obrovskú nádej: V tomto je lepšia ako Kuzminová

Ema Kapustová (21) dokázala bodovať vo Svetovom pohári v biatlone v skoršom veku ako Anastasia Kuzminová. Je jedinou Slovenkou, ktorej ...
  • Zdroj: fab

Ema Kapustová (21) dokázala bodovať vo Svetovom pohári v biatlone v skoršom veku ako Anastasia Kuzminová. Je jedinou Slovenkou, ktorej sa to ako juniorke v modernej ére biatlonu podarilo.

FOTOGALÉRIA: Ema Kapustová

Skvelý výsledok v TOP 30 predviedla na posledných svetových pretekoch v tomto kalendárnom roku vo švajčiarskom Lenzerheide v stíhačke.

Rodáčku z Revúcej doviedla k biatlonu jej mama – detská lekárka, pričom strieľať ju učil jej starý otec - poľovník. Teraz sníva Ema o olympijskej medaile a už v januári si bude merať sily na majstrovstvách Európy aj s Nasťou Kuzminovou (39).  

Ema Kapustová štartovala v úvodnej trojici kôl Svetového pohára, kde sa ako juniorka postupne zlepšovala a v posledných stíhacích pretekoch tohto kalendárneho roka v Lenzerheide získala 28. miesto po bezchybnej streľbe vo všetkých štyroch položkách. Ešte žiadny slovenský biatlonista v novom miléniu nebodoval vo Svetovom pohári ako junior a Revúčanke sa to podarilo už v piatom štarte kariéry vo veku 21 rokov a dva dni. Nedokázala to ani Anastasia Kuzminová, tá sa do top 30 dostala až ako 22-ročná.

Nemecká biatlonistka Franziska Preussová
Líderka Svetového pohára v biatlone odstúpila: Ničí ju covid! Zobraziť článok

 „Ak by mi to niekto nepovedal, tak ani o tom neviem. Je to skvelé, teší ma to, o to je i väčšia moja motivácia do ďalšej práce. Ja si Anastasiu vážim, lebo to, čo dosiahla je veľkých rozmerov. Tri zlaté medaily na olympiáde, to už je niečo. Je pre mňa veľkým vzorom. Uvidím, keď s ňou budem štartovať na jedných pretekoch už v januári na ME v Osrblí, ja ako juniorka a ona ako veľmi skúsená biatlonistka, ktorá sa vracia do súťažného kolotoča po dlhšej pauze. Bude to pre mňa výzva a zároveň som zvedavá ako bude na tom a ako budem na tom ja v porovnaní s ňou,“ prezradila Novému Času Ema Kapustová, ktorá s Nasťou nemá ešte osobnú skúsenosť: „Okrem toho, že sme sa videli, mám s ňou fotku a autogram,“ zasmiala sa.  

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});