Zákaz pre Rusov na olympiáde v Paríži trvá: Môže sa to čoskoro zmeniť!

Ruskí a bieloruskí pretekári sa aj napriek rozhodnutiu Medzinárodného olympijského výboru (MOV), nebudú môcť zúčastniť na atletických ...
  • Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Ruskí a bieloruskí pretekári sa aj napriek rozhodnutiu Medzinárodného olympijského výboru (MOV), nebudú môcť zúčastniť na atletických súťažiach počas budúcoročných OH v Paríži. Prezident Svetovej atletiky (WA) Sebastian Coe však nevylúčil zmenu v blízkej budúcnosti a uviedol, že situáciu intenzívne monitoruje.

"Momentálne sa nič nezmení. Urobili sme rozhodnutie, o ktorom sme presvedčení, že je v najlepšom záujme nášho športu. Svet sa však mení každých päť minút, takže nevylučujem, že by sa situácia mohla v dohľadnej dobe zmeniť. Máme pracovnú skupinu, ktorá monitoruje situáciu v atletike. Tá bude Rade radiť a usmerňovať ju, v otázke okolností, za akých by mohlo prísť k zrušeniu vylúčenia," uviedol Coe pre agentúru AFP.

Paríž chystá pre návštevníkov olympiády mnoho prekvapení. Bezalkoholové športoviská sú jedným z nich.
Najhoršie obavy sa naplnili: Chcete Rusov na olympiáde? Na naše peniaze zabudnite! Zobraziť článok

MOV začiatkom mesiaca uviedol, že športovci z Ruska a Bieloruska budú môcť v Paríži súťažiť pod neutrálnou vlajkou, pokiaľ nebudú aktívne podporovať ruskú inváziu na Ukrajine. Výbor zároveň nepovolil Rusom a Bielorusom zúčastniť sa tímových súťaží.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});