Montreal chcel poslať Slafkovského na farmu: Zachránilo ho jediné!

Zaujímavé skutočnosti uzreli svetlo sveta. Montreal plánoval minulý mesiac poslať Juraja Slafkovského na farmu, ale toto ho zachránilo!

Zaujímavé skutočnosti uzreli svetlo sveta. Montreal plánoval minulý mesiac poslať Juraja Slafkovského na farmu, ale toto ho zachránilo!

Fotogaléria

Slovenský útočník Juraj Slafkovský podával v úvodných týždňoch sezóny NHL nevýrazné výkony, trápil sa. Zámorskí experti aj fanúšikovia volali po tom, že najlepšie pre jeho ďalší rozvoj bude jeho presunutie na farmu do Lavalu. A teraz sa dostala na povrch informácia, že začiatkom novembra sa vedenie Montrealu skutočne s touto myšlienkou pohrávalo.

Martin Pospíšil strieľa gól
Tatarova gólová premiéra v Seattle, nádherný únik Pospíšila Zobraziť článok

Za Slafkovského zotrvanie v prvom tíme Canadiens sa však prihovoril hlavný tréner Martin St.Louis, ktorý si ho chcel ponechať v Montreale. "Začiatkom novembra, keď Canadiens začali zvažovať možnosť poslania Slafkovského na farmu, Martin St.Louis trval na jeho ponechaní v Montreale. Rozhodnutie, ktoré ho doteraz potešilo," informuje Alexandre Gascon z Radio-Canada.

Slafkovský sa za prejavenú dôveru trénerovi oplatil. Postupne si získal miesto v prvom útoku po boku Colea Caufielda a Nicka Suzukiho. Slovenský útočník ukazuje veľký progres, aj keď body zatiaľ chýbajú. No tréner St.Louis je s jeho výkonmi spokojný a dôkazom je jeho hrací čas. V posledných troch zápasoch odohral zakaždým okolo 20 minút, vrátane svojho doterajšieho kariérneho maxima 22:04 minút proti Pittsburghu. St.Louis ponecháva Slafkovského na ľade aj v záveroch vyrovnaných stretnutí, dáva mu priestor v predĺžení a tiež v nájazdových rozstreloch.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk