Český megaprojekt dostal zelenú! Najmodernejšia hokejová aréna v Európe: Kedy sa otvorí a koľko bude stáť?

Zámer investora Petra Dědka postaviť v Pardubiciach novú multifunkčnú arénu dostal zelenú. Informáciu priniesol hokejový klub Pardubíc ...
  • Zdroj: hcdynamo.cz

Zámer investora Petra Dědka postaviť v Pardubiciach novú multifunkčnú arénu dostal zelenú. Informáciu priniesol hokejový klub Pardubíc na svojom webe.

"Postavíme jednu z najmodernejších arén v Európe, ktorá sa stane ikonickou stavbou Pardubíc reprezentujúcou mesto, región a Českú republiku. Aréna bude slúžiť na šport, predovšetkým na hokej. Bude miestom pre kultúrne podujatia, zábavu a kongresovú turistiku. Náš súčasný plán je otvoriť arénu v auguste 2027 a od sezóny 2027/28 v nej hrať extraligu," hovorí pre klubový web investor Petr Dědek.

Multifunkčná aréna spolu s výstavbou hotela, tréningovej haly a parkovacieho domu vytvorí živú časť mesta s ponukou služieb a obchodov. Komplex bude doplnený parkovými a oddychovými plochami.

Franziska Gritschová
Sexi súperka Petry Vlhovej si začala s trénerom: Obaja v tíme končia! Zobraziť článok

Odhadované náklady na celý projekt sú v prepočte 8 miliárd českých korún (326 456 000 eru) vrátane technológií a vnútorného vybavenia. Výstavba nezaťaží mestský rozpočet, ale prinesie mestu nové zdroje. Na rozdiel od iných miest, kde sa v súčasnosti stavajú arény, mesto Pardubice nebude investovať. Táto aréna bude postavená bez finančnej účasti mesta.

Aréna je naplánované pre viac ako 15 000 divákov. "Presný počet divákov bude známy až v ďalšej fáze príprav, závisí od počtu sektorov a veľkosti sedadiel v jednotlivých sektoroch. Súvisí to s komfortom divákov a službami," dodáva Petr Dědek.

Peter Oremus a jeho asistent Andrej Kmeč absolvovali prvý tréning so Slovanom.
Slovan už zarezáva pod novým trénerom: Pozrite si prvé FOTO! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});