Tomáš Tatar o sklamaní po výmene do Seattlu: Na svoju lojalitu som v Colorade doplatil!

Bolo to rýchle, ale po vzájomnej dohode! Hokejový útočník Tomáš Tatar (33) v piatok zmenil v NHL klub, keď ho Colorado vymenilo do Seattlu. ...
  • 5Galéria
  • Zdroj: instagram @veronickavevuska

Bolo to rýchle, ale po vzájomnej dohode! Hokejový útočník Tomáš Tatar (33) v piatok zmenil v NHL klub, keď ho Colorado vymenilo do Seattlu. Vicemajster sveta z roku 2012 má už za sebou debut v novom tíme a denníku Nový Čas porozprával o svojich pocitoch i ambíciách.

Fotogaléria

Ešte koncom týždňa ste odohrali zápas v drese Colorada proti Buffalu a o pár hodín už obletela hokejový svet správa o vašej výmene do Seattlu. Ako sa to celé udialo?

Dozvedel som sa to v piatok, v deň, keď sme mali odchádzať s Coloradom na duel do Winnipegu. Prišlo tak po vzájomnej komunikácii, keďže moje zotrvanie v klube už nemalo zrejme žiadnu budúcnosť. Niečo tam nesadlo, trávil som málo času na ľade a potom je veľmi ťažké byť v zápasoch produktívny. Myslím si, že pre obe strany to je vyhovujúci krok.

Prišlo k výmene na vašu žiadosť?

Bolo to viac-menej uskutočnené dohodou. Myslím, že na tú pozíciu, ktorú chceli v Colorade, aby som robil, tak si môžu nájsť aj lepšiu možnosť ako mňa. Ja sa zároveň môžem posunúť do mužstva, ktoré ma chce využívať na úplne inú úlohu.

Slovan už pod vedením nových koučov.
Nový tréner belasých Peter Oremus: Slovan nepatrí tam, kde sa nachádza! Zobraziť článok

Pred štartom sezóny ste boli voľným hráčom a mohli ste si vyberať nový klub z viacerých ponúk. Ľutujete spätne, že ste si zvolili Colorado?

Určite som z toho veľmi sklamaný. Mal som kluby, ktoré som si mohol vybrať ja a teraz som to nemal úplne pod kontrolou. S Coloradom som mal rozhovory najdlhšie počas voľného trhu s hráčmi. Chcel som byť lojálny voči nim a nakoniec som na to doplatil.

Čo vravíte na nový tím?

Som veľmi šťastný, že môžem znovu hrať hokej a užívať si ho, namiesto toho, aby som sa trápil a nemal z toho vôbec radosť.

Máte už za sebou aj prvý zápas, ktorý ste odohrali v prvej formácii. Ako ste sa cítili?

Bol to prvý zápas a myslím si, že tréner bol veľmi ohľaduplný. Za tých 24 hodín, čo som sa presunul letecky z Colorada a ešte aj odohral duel, tak toho bolo na mňa naozaj veľa. Aj počas stretnutia som stále cítil ten presun a nebolo to vôbec jednoduché.

Tomáš Tatar v drese Seattle
Tatar dostal šancu v prvom útoku: Čo na jeho premiéru hovorí tréner Seattlu? Zobraziť článok

Mužstvo sa na rozdiel od Colorada momentálne nachádza pod hranicou postupu do play-off...

Nie sme v úplne ideálnej pozícii, ale cieľ je, samozrejme, hrať play-off. Musíme teraz zabrať a získať čo najviac bodov. Je to aj pre mňa veľká výzva, verím, že sa chytím a pomôžem klubu.

Zatiaľ bez snúbenice

Tatar po rýchlej výmene zamieril do nového pôsobiska bez snúbenice Veroniky, ktorá zostala v meste Vail v americkom štáte Colorado. „Verím, že sa čoskoro vidíme,“ reagoval náš útočník.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});