Weiss: Títo hráči v Slovane skončia! V hre návrat hviezdy

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. vymenoval hráčov, ktorí v klube nebudú pokračovať. V hre je aj návrat bývalej veľkej hviezdy ...

Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. vymenoval hráčov, ktorí v klube nebudú pokračovať. V hre je aj návrat bývalej veľkej hviezdy belasých.

Fotogaléria

Slovan Bratislava má za sebou vydarenú futbalovú jeseň. Prezimuje ako líder slovenskej ligy so sedembodovým náskokom pred Žilinou. Na jar bude hrať v osemfinále domáceho pohára práve proti "šošonom". Okrem toho postúpil aj do vyraďovacej fázy v Konferenčnej lige a fanúšikovia sa môžu tešiť na zaujímavé konfrontácie.

Tréner Vladimír Weiss st. naznačil po domácej výhre proti Dunajskej Strede (2:1) plánované zmeny v kádri. Na odchode je útočník Malik Abubakari. "Končí mu hosťovanie, pri ňom je vysoká prestupová čiastka. Zo začiatku pomohol, momentálne je mimo formy, s ním sa rozlúčime," cituje Weissa Športweb.

Na snímke futbalisti Slovana zľava Aleksandar Čavrič, Jaromír Zmrhal, Marko Tolič, Tigran Barseghjan, Juraj Kucka sa tešia po strelení gólu.
Slovan zakončil úspešný rok víťazstvom: Dramatické derby rozhodol Tolič Zobraziť článok

Slovan už nepočíta ani so slovenským obrancom Richardom Križanom. "Má roztrhnutý krížny väz, pol roka bude mimo súpisky a v lete mu končí zmluva. To je druhý.“ Tréner Weiss pripustil, že v zime môže Tehelné pole opustiť aj brazílsky obranca Lucas Lovat, ktorému po tejto sezóny končí zmluva. "V súvislosti s jej predĺžením chce hráč jedno, klub iné. Líšime sa v predstavách, je to normálny dialóg. Musíme sa rozhodnúť, či zariskujeme, zostane a necháme ho dohrať podľa zmluvy.“

Hosťovanie v zime skončí aj Sharanimu Zuberuovi. Potom sú tu hráči, ktorí boli málo vyťažovaní a aj ich pokračovanie v belasom drese je neisté. "Boli hráči, ktorí málo hrávali – či Matúš Vojtko, Filip Lichý, Uche Agbo pravdepodobne skončí. V lete mu končí zmluva a budeme sa snažiť nájsť riešenie."

Snaha o veľký návrat

Vedenie bratislavského Slovana pracuje aj na návrate svojej bývalej hviezdy - gruzínskeho reprezentanta Giorgiho Čakvetadzeho. "Máme záujem o Čakvetadzeho návrat, takže na tom pracujeme a ostatné transfery uvidíme, čo sa nám podarí," prezradil tréner Weiss.

Slovan si chcel Čakvetadzeho udržať, ale ten sa v lete rozhodol pre hosťovanie v anglickom druholigovom Watforde. Predstavoval si to však úplne inak, pretože na jeseň bol v základnej zostave len dvakrát a v 14 zápasoch naskakoval do hry ako striedajúci hráč.

Futbalisti Slovana si na svojho súpera vo vyraďovacej fáze musia počkať do pondelka.
Pred žrebom play off o osemfinále EKL: Atraktívny Ajax ale aj známe Maccabi Zobraziť článok

Ako situácia ohľadom Čakvetadzeho potenciálneho návratu na Tehelné pole v súčasnosti vyzerá, objasnil pre Športweb generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík mladší. "Čakvetadze je hráčom, ktorý sa momentálne nepresadil vo svojom klube. Sme ešte veľmi ďaleko od toho, aby sme povedali, že je jeho príchod reálny. S agentom Čakvetadzeho prebehla diskusia, či by bol možný jeho návrat k nám. Agent sa tomu nebráni, záujem by mal aj hráč. No dnes je viazaný zmluvou o hosťovaní," objasnil situáciu Kmotrík.

Giorgi Čakvetadze je stále kmeňovým hráčom belgického Gentu a práve tento klub ho uvoľnil na hosťovanie do Watfordu, ktoré trvá do leta 2024. Kmotrík netají, že Slovan sa pokúsi o návrat Čakvetadzeho nielen teraz v zime, ale aj budúce leto. "Aby mohol byť reálny jeho návrat, muselo by dôjsť k dohode Watfordu s Gentom a následne Gentu so Slovanom. Ale neprebiehajú žiadne rokovania. Na Tehelnom poli si spravil dobré meno a je vo veku, kedy má potenciál budúceho predaja. Ale sme v takom štádiu, že hovoriť o jeho návrate je ešte predčasné," dodal funkcionár Slovana.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});