Luka Radivojevič zabojuje o MS: Otec Branko ho vyzbrojil radou!

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov dnes ráno odcestovala do Švédska, kde na ňu počas Vianoc čaká štart juniorských MS. Aj preto ...

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov dnes ráno odcestovala do Švédska, kde na ňu počas Vianoc čaká štart juniorských MS. Aj preto členovia našej reprezentácie zažili vianočnú atmosféru v kruhu rodiny už pred odchodom. Týkalo sa to aj najmladšieho člena výpravy Luku Radivojeviča (16).

Fotogaléria

Aké je to absolvovať namiesto tradičných Vianoc MS do 20 rokov, to vie dobre aj jeho otec Branko (43), ktorý to absolvoval pred 24 rokmi. Teraz by to mal zažiť aj talentovaný obranca, keďže sa s ním pri očakávanej neúčasti Šimona Nemca počíta v nominácii. Obaja sú totiž ofenzívne typy obrancov. „Nemám sa báť, keďže nemôžem nič stratiť, len získať,“ prezradil Luka, akú radu mu dal otec pred kempom vo Zvolene, kde mladíci ladili formu na šampionát. Mladší z hokejového rodu Radivojevičovcov zaujal v drese reprezentácie do 18 rokov, preto dostáva šancu aj vo vyššej kategórii, stále má však na čom pracovať. „Od leta som urobil najväčší pokrok v defenzíve, ale musím stále na sebe pracovať vo všetkom. Odborníci mi však stále hovoria, že sa potrebujem zlepšiť v obrannej činnosti,“ uviedol mladík, ktorý si pochvaľuje atmosféru v tíme a nerobí mu problém ani zbierať puky, čo je úloha najmladších.

Stümpel oprášil svoju drevenú hokejku v novom drese.
Jozef Stümpel hrá za Levice: Slovenský Jágr je späť na ľade Zobraziť článok

Debut medzi mužmi

Za dobré výkony v juniorskej kategórii ho odmenilo aj Örebro, ktoré ho povolalo na dva zápasy do švédskej najvyššej súťaže SHL. „Mal som však len jedno striedanie za dva zápasy. Ale len byť na striedačke bol zážitok,“ dodal s tým, že si pochvaľuje tréningový proces v klube.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});