Red Bull prekonáva rekordy aj po sezóne: Skúsení mechanici sa blysli úžasným výkonom!

Neuveriteľné! Tím F1 Red Bull prekonal v aktuálnom roku množstvo rekordov. Pochopiteľne, najväčšiu zásluhu na tom mal suverén Max Verstappen ...
  • Zdroj: Northfoto

Neuveriteľné! Tím F1 Red Bull prekonal v aktuálnom roku množstvo rekordov. Pochopiteľne, najväčšiu zásluhu na tom mal suverén Max Verstappen (26), ktorý triumfoval až v 19 veľkých cenách. Rakúska stajňa však prepisuje históriu aj po sezóne.

FOTOGALÉRIA: Red Bull prekonáva rekordy aj po sezóne

Okrem Verstappenovho rekordu v počte víťazstiev v jednej sezóne, Red Bull prekonal aj maximum v počte tímových výhier či v dĺžke víťaznej série. Jazdci populárnej stajne ovládli všetky preteky od Bahrajnu 2022 až po Taliansko 2023, čo dokopy činí 15 veľkých cien.

Na týchto skvelých výsledkoch síce majú najväčšiu zásluhu samotní piloti, no bez šikovných mechanikov by to rozhodne nefungovalo. Tí teraz opäť ukázali svoje kvality, keď prekonali rekord vo výmene pneumatik v úplnej tme.

Najskôr sa skúsení chlapi museli oťukať a z prvej výmeny, ktorá trvala skoro desať sekúnd, skresali čas až na 2,84 sekundy. „Bola to výzva, ktorú sme nečakali, ale peo Red Bull je typické, že sme si zvykli očakávať neočakávané. Na ich výkon som bol naozaj hrdý. 2,84 sekundy sú slušné aj za bieleho dňa!" ohodnotil obdivuhodný výkon svoji zverencov športový riaditeľ Jonathan Wheatley. 

Španielsky veterán pravidelne predvádzal dychvyrážajúce kúsky na okruhoch efejednotky.
Akcia sezóny F1? Nie Jason Statham, ale Fernando Alonso! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk