Totálna pohroma pre Vlhovej veľkú súperku: Oberie ju členok o sezónu?

Už je po operácii, no na ďalšie pódiové umiestnenia v kariére si bude musieť sympatická švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová (30) počkať. ...

Už je po operácii, no na ďalšie pódiové umiestnenia v kariére si bude musieť sympatická švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová (30) počkať. A to dosť dlho!

Fotogaléria

Jedna zo súperiek slovenskej hviezdy bieleho cirkusu Petry Vlhovej (28) bude musieť čakať celé mesiace! Wendy totiž na tréningu v talianskom Pozza di Fassa spadla, vletela do ochrannej siete a zlomila si ľavý členok. Už je po operácii a prvé správy hovoria o tom, že sa možno celá sezóna pre ňu takto nešťastne skončila. 

Wendy operovali v utorok na špecializovanej klinike Hirslanden v Zürichu a ako napísalo vedenia švajčiarskeho lyžiarskeho tímu na svojom instagramovom profile, na majiteľku piatich olympijských medailí čaká dlhý výpadok, lekári jej museli znehybniť nohu približne na dva mesiace.

Connor Bedard absolvoval premiéru v NHL.
Neskutočný gól Bedarda: Mladík dokazuje, prečo bol jednotkou draftu! Zobraziť článok

„Po fáze imobilizácie koncom februára a začiatkom marca sa rozhodneme, či Wendy Holdenerová v sezóne 2023/2024 opäť zasiahne do pretekania,“ povedal tímový lekár Walter O.

Frey, ktorý poznamenal, že to musí byť pre sympaťáčku obzvlášť trpké, keď sa v tejto sezóne pomaly rozbiehala, čoho dôkazom bola tretia priečka zo slalomu v Killingtone koncom novembra, kde ju predstihli len hviezdne slalomové špecialistky Američanka Shiffrinová a Slovenka Vlhová.

Tento výsledok bol dôvodom na malú oslavu pre Wendy: bolo to jej jubilejné 35. umiestnenie na stupňoch v seriáli Svetového pohára.

Na snímke  hráč Juraj Kucka (Slovan) sa teší z gólu na 1:1.
Hráči Slovana sa ocitli v obklopení svetových hviezd: Kucka lepší ako Messi? Zobraziť článok

Kto však pozná jej tvrdohlavosť a odhodlanie, neverí tomu, že sa v tejto sezóne už na lyže nepostaví! Aj preto šéf švajčiarskeho ženského tímu Beat Tschuor pre portál blick.ch poznamenal: „Marcové finále SP v Aare by mohla stihnúť! Hovoril som s ňou telefonicky, bola smutná, ale rozhodnutá vrátiť sa čo najskôr.“

Osemtýždňová „odstávka“ od lyží bude pre jednu zo zdatných súperiek našej Petry najdlhším obdobím rekonvalescencie v jej kariére, hoci už má za sebou niekoľko nemilých zranení od zlomenej hlavy ihlice v roku 2019 cez lakeť v roku 2020 až po obe zápästia v roku 2021! Pozoruhodné na tých zraneniach je to, že všetky sa Wendy stali počas tréningov na začiatku sezóny.

Známy český kouč v ohrození života: Postihla ho náhla mozgová príhoda Zobraziť článok

Prekliate tréningy

2021 - zlomené obidve ruky

V októbri 2021spadla počas kondičného tréningu a zlomila si kosti na oboch rukách. Obišlo sa to bez operácie, navyše štart sezóny v Söldene zrušili. Stihla vrchol sezóny - OH, kde získala dve medaily.

2020 - zlomenina hlavy ihlice

Začiatkom septembra 2020 si počas tréningu zlomila hlavicu pravej ihlice. Vyliečila sa rýchlo, dokonca o pár týždňov sa vrátila na lyže a stihla začiatok sezóny v Söldene.

2019 - zlomenina ľavého lakťa

Len niekoľko dní po začiatku sezóny si zranila počas kondičného tréningu ľavý lakeť. Operácia nebola potrebná a už po troch týždňoch sa vrátila na druhé miesto v slalome v Levi.

Véghovi senzačná výhra nad Terminátorom zmenila pred štyrmi rokmi život od základov.
Attila Végh: Mám síce brucho, ale Karlos išiel neskutočne dole! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});