Tatar o pôsobení v Colorade: Čakal som, že budem hrávať viac!

Tak dlho vo svojej kariére na úvodný gól v sezóne ešte nečakal! Reč je o skúsenom útočníkovi a vicemajstrovi sveta z roku 2012 Tomášovi ...

Tak dlho vo svojej kariére na úvodný gól v sezóne ešte nečakal! Reč je o skúsenom útočníkovi a vicemajstrovi sveta z roku 2012 Tomášovi Tatarovi (33).

Fotogaléria

Útočník Colorada sa po dlhých 26 dueloch premiérovo strelecky presadil v drese Lavín v domácom víťaznom súboji proti Calgary (6:5). Denníku Nový Čas opísal svoje dojmy a aj zhodnotil svoje doterajšie pôsobenie v americkom tíme.

Na prvý gól ste čakali dlhých 26 duelov, čo na to hovoríte?

- V prvom rade som veľmi rád, že mi to tam konečne padlo. Mal som aj v predošlých stretnutiach gólové šance. Mohol som dať v tejto sezóne už 3-4 góly, ale nevyšlo to. Ale dôležité je najmä to, že sa darí mužstvu a bodujeme.

Takto sa Tomáš Tatar tešil z prvého gólu v sezóne.
Tomáš Tatar po prvom góle v sezóne: Verím, že sa to rozbehne Zobraziť článok

V drese Calgary nastúpili aj ďalší dvaja Slováci - útočníci Martin Pospíšil a Adam Ružička. Boli ste spolu na večeri a stihli ste si podebatovať?

- Bol som na večeri iba s Adamom, pretože Martin bol chorý, ale do zápasu zasiahol, takže po ňom sme prehodili pár slov. Som rád, že chalani hrajú v prvom tíme.

V čom to je, že ste mali také dlhé strelecké suchoty?

- V našom tíme trávi prvý útok na ľade veľmi veľa času, hrá presilovky a ostatné formácie si zvyšný čas rozdeľujú medzi seba. Ak ste na ľade v priemere do desať minút, tak nie je veru ľahké strieľať góly a bodovať. Ale, ako som vravel, snažím sa byť pozitívne naladený, a keď sa darí klubu, tak to je na prvom mieste.

Myslíte si, že začnú teraz góly na vašom konte pribúdať?

- Budem rád, ak to tak bude. Som však realista, a ak budem na ľade tráviť čoraz menej času, tak určite nebudem mať také gólové sezóny ako v minulosti, keď som dával okolo 20 gólov a viac. Ale verím, že nejaké zásahy na moje konto pribudnú. Hlavne sa snažím byť prospešný pre tím.

Čakali ste pred príchodom do Colorada väčší priestor na ľade?

- Nebudem klamať, áno. Prvá formácia však hrá výborne, mužstvo vyhráva a, ako som už spomínal, ostatné tri útoky si prakticky delia čas na ľade rovnomerne. Musím naďalej tvrdo makať a pomáhať na ľade tímu.

Čo mesto? Vymenili ste New York za Denver a zimu. Ako sa vám žije v novom prostredí?

- Práveže budete prekvapený. Z nášho apartmánu vidíme na zasnežené hory, ale v meste je okolo 10 stupňov. Život je tu naozaj super, takže v tomto smere si to pochvaľujem. V tomto regióne je v roku až okolo 300 slnečných dní, čo je paráda.

Do NHL nedávno naskočil váš bývalý spoluhráč z New Jersey - obranca Šimon Nemec. Čo na to hovoríte?

- Ja už som vlani vravel, že je iba otázka času, kedy Šimon naskočí do NHL. Je to kreatívny a dynamický obranca a má pred sebou veľkú budúcnosť. Bol som teraz časovo vyťažený, ale určite sa mu ozvem a zagratulujem mu.

Prípravu NHL ovládol Šimon Nemec.
Hviezdny Marchand si vylámal zuby na Nemcovi: Poď sem, kam ideš! Zobraziť článok

 

 

Tatarova sezóna v číslach

- 26 zápasov

- 1 gól

- 8 asistencií

- 9 bodov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});