Hádzanárska kráska Polmanová: Ako mama mám superschopnosti!

Hádzanárske MS žien sa dostali do svojej vyraďovacej fázy. Veľkou oporou v skupinovej fáze suverénnych Holanďaniek bola Estavana Polmanová ...

Hádzanárske MS žien sa dostali do svojej vyraďovacej fázy. Veľkou oporou v skupinovej fáze suverénnych Holanďaniek bola Estavana Polmanová (31). Jedna z najlepších i najkrajších hráčok prezradila, aké je to skĺbiť povinnosti matky a vrcholovej športovkyne.

Fotogaléria

Polmanová tvorí prominentný športový pár s bývalou holandskou futbalovou hviezdou Rafaelom van der Vaartom (40). Spolu vychovávajú dcérku Jesslynn (6). „Keď sa stanete mamou, získate superschopnosti, pretože keby ste sa ma predtým opýtali, či po dvojhodinovom spánku idem hrať zápas, povedala by som, že ste sa zbláznili,“ povedala pre olympics.com.

Hlavný tréner hádzanárov Považskej Bystrice Václav Straka
Václav Straka ako Alex Ferguson: Bol blízko k vyhoreniu aj abdikácii! Zobraziť článok

Keď teraz porovnáva svoj život predtým, ako sa stala matkou, najväčší rozdiel pociťuje majsterka sveta z roku 2019 v psychike. „Stala som sa pokojnejšou. Predtým som bola naozaj temperamentná, teraz o niečo menej. Stále to však mám v sebe. V hlave som sa viac uvoľnila, takže si môžem užívať všetky veci, ktoré robím,“ pripojila s tým, že všetko sa točí okolo ich dcérky a aj na prípadnú prehru vďaka nej rýchlejšie zabudne.

Keď však odchádza preč z domu, pociťuje akúsi vinu. „Zatiaľ si myslím, že dobre balansujem medzi tým, že som mama a že som hádzanárka." Dcérka Jesslynn spolu s jej partnerom ju prišli povzbudiť priamo do hľadiska aj na šampionát. „Keď vidím svoju dcéru na tribúne a pozriem sa na ňu, som vďačná, že to stále môžem robiť a ukázať jej, čo robí jej mama. A na to som naozaj hrdá,“ dodala.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});