Kucka prekonal aj Messiho: V TEJTO štatistike je tretí na svete!

Skúsení harcovníci sa občas musia zmieriť s tým, že už nemajú takú výkonnosť na to, aby boli v základnej zostave. To však neplatí pre ...

Skúsení harcovníci sa občas musia zmieriť s tým, že už nemajú takú výkonnosť na to, aby boli v základnej zostave. To však neplatí pre Juraja Kucku (36), ktorý je stabilným členom jedenástky "belasých".

Fotogaléria

Výskumnícka skupina CIES Football Obs mapuje hráčov i tímy v takmer všetkých profesionálnych ligách na svete. V príspevku z utorka na sociálnej sieti X (predtým Twitter) informuje o počte odohraných minút 36-ročných hráčov v najvyšších súťažiach za posledných 365 dní.

Rebríček ovládol Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), ktorý odohral v poslednom roku 4267 minút. Druhým je Jan Vertongher (Anderlecht) s 4228 minútami. Juraj Kucka (Slovan Bratislava) sa umiestnil na bronzovej pozícii, odkrútil si na ihrisku 4164 minút. V tomto ukazovateli prekonal i Lionela Messiho (Miami) - 3930 min (5. miesto). Tesne nad argentínskym futbalovým mágom je Karim Benzema (3957 min.). 

 Rozhodca Halil Umut Meler skončil po brutálnej bitke v nemocnici.
Brutalita v tureckej lige: Rozhodcu dobili na ihrisku, skončil v nemocnici! Zobraziť článok

V rebríčku sa objavil aj ďalší hráč "belasých" Guram Kashia (3850 min.), pričom sa gruzínsky obranca umiestnil na šiestej pozícii. Nasleduje Eran Zahavi (Maccabi Tel Aviv), Luka Modrič (Real Madrid), Olivier Giroud (AC Miláno) a desiatku uzatvára Adré-Pierre Gignac (Tigres UANL). 

 

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. (uprostred).
Trénera Weissa ovládli emócie: TOTO povedal o synovi! Veľká pochvala pre Kucku Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});