Nemecké kluby uprednostnili peniaze pred priaznivcami: Giganti neposlúchli význu fanúšikov

Napriek nesúhlasnému postoju futbalových fanúšikov schválili predstavitelia nemeckých bundesligových klubov plán predaja časti marketingových ...
  • Zdroj: SITA/AP

Napriek nesúhlasnému postoju futbalových fanúšikov schválili predstavitelia nemeckých bundesligových klubov plán predaja časti marketingových práv. Detaily síce nie sú známe, no nemecké médiá hovoria o ôsmich percentách na dvadsať rokov.

Priaznivci tímov sú proti vplyvu akéhokoľvek investora zo zahraničia na vedenie súťaže, čo dali najavo počas zápasov prostredníctvom transparentov. Za návrh sa vyjadrilo 24 z 36 klubov, proti bolo desať zástupcov a dvaja sa zdržali hlasovania.

Zlatan Ibrahimovič oznámil koniec svojej kariéry.
Legendárny Zlatan Ibrahimovič je späť v Miláne: Bude pôsobiť na TEJTO pozícii Zobraziť článok

Podľa Marca Lenza z vedenia najvyšších dvoch nemeckých futbalových súťaží teraz budú nasledovať rokovania s možnými partnermi, definitíva by mohla byť známa do marca 2024.

Grécka futbalová liga sa bude hrať bez divákov.
Tvrdé opatrenia gréckej vlády: Do polovice februára štadióny bez divákov Zobraziť článok

Argumentáciou predstaviteľov súťaže je snaha modernizovať systém marketingu v I. a II. bundeslige zameraný na zahraničie a streamovacie služby. Noví investori údajne nezískajú žiadne právo rozhodovať o začiatkoch duelov ani o možnom presune stretnutí do zahraničia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});