Tvrdé opatrenia gréckej vlády: Do polovice februára štadióny bez divákov

Kvôli opakovaným násilnostiam na športových zápasoch sa bude najvyššia grécka futbalová liga hrať až do 12. februára bez divákov. O rozhodnutí ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kvôli opakovaným násilnostiam na športových zápasoch sa bude najvyššia grécka futbalová liga hrať až do 12. februára bez divákov. O rozhodnutí vlády uzavrieť štadióny informovala agentúra AFP.

Minulý týždeň sa kvôli potýčkam fanúšikov neuskutočnil zápas Volos - Olympiakos Pireus. Počas uplynulého víkendu sa neodohralo kompletné 14. kolo po tom, ako rozhodcovia kvôli vyhrážkam smrťou vstúpili do štrajku.

Slovenský útočník Lukáš Haraslín vo farbách českej Sparty Praha.
Rušný víkend reprezentanta Haraslína: Najskôr gól a výhra, potom strach o syna! Zobraziť článok

Bitky chuligánov navyše sprevádzali aj volejbalové derby medzi Panathinaikosom Atény a Olympiakosom Pireus. Jeden zo zasahujúcich policajtov skončil v kóme, keď ho zasiahla svetlica do ľavého stehna a výrazná strata krvi u neho viedla k srdcovej zástave.

Ján Ďurica.
Ďurica o konflikte v lietadle: Kozák Stochovi takmer natiahol! Zobraziť článok

Grécka vláda preto rozhodla o uzavretí štadiónov, ktoré sa týka aj štvrtkového zápasu Olympiakosu v Európskej lige proti srbskému celku Bačka Topola. Po kluboch tiež chce inštaláciu kamerových systémov s vysokým rozlíšením a predaj vstupeniek na meno spojený s kontrolou dokladov pri vstupe na štadión.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});