Najväčší kontrakt v športovej histórii! Neuveríte, koľko si zarobí japonský bejzbalista

Z tejto sumy sa vám zatočí hlava! To, že sa vo svete športu točia obrovské peniaze, je každému jasné. Astronomické zmluvy majú hráči ...
  • Zdroj: Northfoto

Z tejto sumy sa vám zatočí hlava! To, že sa vo svete športu točia obrovské peniaze, je každému jasné. Astronomické zmluvy majú hráči vo futbale, NBA, NFL či MLB, a práve v bejzbale sa teraz upiekol najväčší kontrakt v športovej histórii!

FOTOGALÉRIA: Šohej Ohtani

Dlho sa špekulovalo, kde skončí Japonec Šohej Ohtani (29). Napokon sa ako voľný hráč dohodol s klubom Los Angeles Dodgers a ide dokonca o najväčší kontrakt v histórii športu. Jeden z najlepších bejzbalistov podpísal so slávnym celkom desaťročnú zmluvu na 700 miliónov amerických dolárov. Prekonal tak hviezdneho futbalistu Lionela Messiho, ktorému kontrakt s Barcelonou vyniesol "len" 673 miliónov.

Ohtaniho nová zmluva je však veľmi komplikovaná a nebude sa mu vyplácať presne 70 miliónov dolárov ročne. Konkrétne detaily nie sú známe, no sú v ňom zahrnuté napríklad odklady, aby Dodgers mali väčšiu slobodu pri utrácaní za tím okolo neho.

 

Bobby Bonilla patril medzi hviezdy MLB.
Bejzbalista Bobby Bonilla dostane poslednú výplatu v 72 rokoch: Už 22 rokov nehrá a berie milión ročne! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});