Arsenal zakopol na pôde Aston Villy: Stráca pozíciu lídra!

Futbalisti Arsenalu Londýn prišli v 16. kole o post lídra Premier League. V sobotňajšom šlágri prehrali na ihrisku Aston Villy 0:1 a ...
  • Zdroj: SITA/AP

Futbalisti Arsenalu Londýn prišli v 16. kole o post lídra Premier League. V sobotňajšom šlágri prehrali na ihrisku Aston Villy 0:1 a vedúcu pozíciu uvoľnili Liverpoolu. O jediný gól duelu sa postaral v 7. minúte John McGinn.

Hráči Liverpoolu už skôr v sobotu zvíťazili na pôde tímu Crystal Palace 2:1. Víťazný gól dal v prvej minúte nadstavenia Harvey Elliott. Manchester United podľahol doma Bournemouthu 0:3.

Arsenal ukončil sériu štyroch triumfov v sérii, Aston Villa naopak natiahla sériu bez prehry na päť stretnutí. McGinn sa presadil po prihrávke Leona Baileyho, ktorý strelca jediného gólu našiel presným centrom v šestnástke. Arsenal mohol vyrovnať v nadstavenom čase druhého polčasu, no gól Kaia Havertza videoasistent rozhodcu nepotvrdil pre ruku.

Londýnsky klub sa proti Liverpoolu dostal do vedenia v 57. minúte, keď pokutový kop premenil Jean Phillipe Mateta. V 75. minúte však uvidel druhú žltú kartu domáci útočník Jordan Ayew a The Reds početnú výhodu využili. Už o minútu vyrovnal Mohamed Salah a striedajúci Elliott rozhodol presnou strelou z hranice šestnástky.

Tréner Frankfurtu Dino Toppmöller (vľavo) a brankár Mníchova Manuel Neuer
Výbuch Bayernu: Najhoršia prehra za štyri roky! Zobraziť článok

Salah tak už zaznamenal za Liverpool vo všetkých súťažiach jubilejný počet 200 gólov, 150 z nich dal v Premier League. Egyptský kanonier sa zároveň posunul na 10. miesto historickej tabuľky strelcov anglickej najvyššej súťaže, vyrovnal sa bývalému hráčovi Liverpoolu Michaelovi Owenovi.

Bournemouth na Old Trafford potvrdil, že sa v uplynulých týždňoch dostal do formy. Sériu bez prehry natiahol na päť stretnutí, štyri z nich pritom vyhral. Manchester United prehral druhýkrát z uplynulých troch stretnutí a po sobote mu patrila 6. priečka.

Premier League - 16. kolo:


        Aston Villa - Arsenal Londýn 1:0 (1:0)
        Gól:
7. McGinn

        Brighton & Hove Albion - FC Burnley 1:1 (0:1)
        Góly:
77. Adingra - 45. Odobert

        Manchester United - AFC Bournemouth 0:3 (0:1)
        Góly:
5. Solanke, 68. Billing, 73. Senesi

        Sheffield United - FC Brentford 1:0 (1:0)
        Gól:
45.+1. McAtee

        Wolverhampton Wanderers - Nottingham Forest 1:1 (1:1)
        Góly:
32. Cunha – 14. Toffolo

        Crystal Palace - FC Liverpool 1:2 (0:0)
        Góly
: 57. Mateta (z 11 m) - 76. Salah, 90.+1. Elliott, ČK: 75. Ayew (Crystal Palace) po 2. ŽK

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});