Cibulková zažila horor: Chceli ma zabiť! Pomohlo jej jediné

Bývalá slovenská tenistka Dominika Cibulková (34) prehovorila o ťažkých chvíľach. Čelila vyhrážkam smrťou, veľmi jej pomohla spolupráca ...

Bývalá slovenská tenistka Dominika Cibulková (34) prehovorila o ťažkých chvíľach. Čelila vyhrážkam smrťou, veľmi jej pomohla spolupráca s mentálnym trénerom.

Fotogaléria

Svet profesionálnych športovcov nie je len o lesku, sláve, peniazoch. Ale tiež o nenávistných komentároch na sociálnych sieťach, urážkach či vyhrážkach. Svoje o tom vie aj bývalá svetová štvorka a finalistka grandslamového Australian Open Dominika Cibulková (34). Tá sa podelila o svoje negatívne skúsenosti, jej vyjadrenia prináša portál TVNOVINY.sk.

Tenisová legenda Chris Evertová a herec Matthew Perry
Tenisová legenda šokuje: Návrat zákernej rakoviny! Zobraziť článok

"Boli tam aj správy o tom, že ma zabijú," priznala, že aj ona sa stala počas aktívnej tenisovej kariéry terčom nechutných útokov a vyhrážok. "Zle si si stavil, to nie je môj problém. Vždy som si vedela zhodnotiť, že mi predsa nepokazí deň niekto, kto ho má zlý a povedal si, že ho ide pokaziť aj niekomu inému," snažila sa aj v ťažkých chvíľach zachovať chladnú hlavu.

Mnoho súčasných tenistiek a celkovo športovcov sa sťažuje na podobné správy, ktoré im chodia. Doba žije sociálnymi sieťami a o to väčší tlak je na športovcov kladený. Nie každý to dokáže uniesť. Stačí si spomenúť na bývalú jednotku Naomi Osakovú, ktorá priznala problémy s duševným zdravím.

Cibulková má z vlastnej skúsenosti pre súčasné hráčky jednu dobrú radu. "Ja vždy hovorím, že pokiaľ vám niečo robí zle a škodí vášmu výkonu, musíte to absolútne vytesniť. Som zástanca toho, že si netreba sťažovať život, keď sa to dá vyriešiť tým, že si sociálne siete na chvíľu vypnem."

Okrem vypnutia sociálnych sietí odporúča Cibulková aj spoluprácu s mentálnym trénerom, čo pomohlo aj jej. "Niekto to zvládne sám, niekomu pomôže partner, niekomu tréner a inému až mentálny kouč. Mne mentálny kouč pomohol v tom, že som sa vedela sústrediť na správne veci, aby som mala svoj cieľ a nenechala sa rozptýliť inými vecami. Veľmi mi to v kariére pomohlo," dodala bývalá tenisová hviezda.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});