Opäť vylepšila svoj rekordný zápis: Shiffrinová vyhrala zjazd v St. Moritzi

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala v prvom zjazde prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Vo švajčiarskom St. Moritzi vyhrala ...

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová triumfovala v prvom zjazde prebiehajúcej sezóny Svetového pohára. Vo švajčiarskom St. Moritzi vyhrala s náskokom 15 stotín sekundy pred Sofiou Goggiovou z Talianska a upevnila si post líderky seriálu. Tretia skončila ďalšia Talianka Federica Brignoneová (+0,17).

Fotogaléria

Petra Vlhová v sobotu neštartovala a v celkovom poradí seriálu klesla z druhej na štvrtú pozíciu.

Nela Lopušanová zažiarila na nedávnych MS do 18 rokov.
Skvelá reklama pre Slovensko: Lopušanová v medzi TOP momentmi roku 2023! Zobraziť článok

Shiffrinová si pripísala štvrté víťazstvo v SP v zjazde a 91. celkovo, čim opäť vylepšila svoj rekordný zápis. V slnečnom počasí na zjazdovke Corviglia získala obhajkyňa veľkého glóbusu rozhodujúci náskok v najtechnickejšej strednej pasáži trate a hoci v závere trochu stratila rýchlosť, stačilo jej to na prvenstvo.

SBS-kár na štadióne v Bratislave pomáhal rozhodcom dostať zvolenského obrancu preč z ľadu.
SBS-kár z Bratislavy baví internet: Pomáhal rozhodcom dostať z ľadu zvolenského obrancu Zobraziť článok

Držiteľka malého glóbusu za zjazd z uplynulého ročníka Goggiová na ňu stratila 15 stotín, ešte o dve viac Brignoneová, ktorá sa posunula na druhé miesto celkovej klasifikácie. Pred Vlhovú sa v hodnotení SP dostala aj domáca Lara Gutová-Behramiová, ktorej však sobotňajšie preteky príliš nevyšli a skončila mimo elitnej desiatky.

Šimon Nemec (v strede) bol svedkom šialeného zápasu.
Nemec vletel do NHL ako kométa! Z 19-ročného nováčika jeden z najvyťaženejších hráčov Devils Zobraziť článok

 

Lyžiarky čaká v nedeľu vo švajčiarskom stredisku ešte ďalší super-G (10.30 h). Na budúci víkend sa ženy predstavia vo francúzskom Val d'Isere, kde 16.-17. decembra absolvujú zjazd a super-G. Vlhová sa do súťažného kolotoča vráti až 21. decembra, keď sa predstaví v slalome vo francúzskom Courcheveli.

Karlos Vémola sa na podujatí OKTAGON 47 v titulovom zápase predstaví proti Pavlovi Langerovi.
TOTO sú najlepší bojovníci Oktagonu: Vémola až druhý! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk