Slovenkám nevyšiel ani siedmy pokus: Semifinálovú bránu nám zavreli Švajčiarky

Slovenky si na svetovom šampionáte semifinále nezahrajú! Naše florbalistky prehrali vo štvrťfinále v Singapure s favorizovanými Švajčiarkami ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenky si na svetovom šampionáte semifinále nezahrajú! Naše florbalistky prehrali vo štvrťfinále v Singapure s favorizovanými Švajčiarkami 4:8 a cez víkend budú hrať o konečné 5. až 8. miesto. V sobotu sa o 4.00 SEČ stretnú s Lotyškami.

FOTOGALÉRIA: Florbal

Slovenky odolávali bronzovým medailistkám z prechádzajúcich MS v Uppsale iba v prvej tretine, po ktorej prehrávali tesne 1:2. V druhej časti však Švajčiarky pridali, strelili päť gólov a prakticky rozhodli o svojom triumfe. Dva góly SR strelila Paulína Hudáková (2+1), po jednom pridali Kristána Belicová (1+2) a Katarína Klapitová. Za najlepšiu hráčku na slovenskej strane vyhlásili brankárku Karolínu Krištofovú.

Proti Singapuru zabrala aj Michaela Šponiarová (v strede).
Pre zranenú Tamaru Dobošovú sa MS skončili: Strach o spoluhráčku vystriedala radosť Zobraziť článok

Slovenské reprezentantky tak ani na siedmy pokus neprenikli medzi najlepšiu štvorku. Stále však môžu splniť svoj cieľ, ktorým je zisk piateho miesta. Vyrovnali by tým svoje najlepšie umiestenie z MS 2017 v Bratislave.

Na snímke druhá zľava Kristína Hudáková (Slovensko) strieľa štvrtý gól.
Slovenky roztrhali domáce florbalistky a zahrajú si na MS štvrťfinále Zobraziť článok

      
MS florbalistiek - štvrťfinále:
Švajčiarsko - SLOVENSKO 8:4 (2:1, 5:1, 1:2)
Góly: 2
. Spichigerová (Gerigová), 15. Fitziová (Gamperliová), 24. Gerigová (Stettlerová), 25. Wielandová (Edizová), 27. Gerigová (Ruttimannová), 29. Stettlerová (Ruttimannová), 32. Gredigová (Metzgerová), 52. Spichigerová - 12. P. Hudáková (Belicová), 34. Belicová (Ďuriková), 46. P. Hudáková (Belicová), 57. Klapitová (P. Hudáková). Rozhodovali: Kostinek, Reichel (obaja ČR), vylúčené: 1:2, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0.
 Zostava SR: Krištofová - Ďuríková, Klapitová, Pudišová, Červená, Kocúrová, Trošková, Hrabovská - K. Hudáková, Šponiarová, Faktorová - Chúpeková, Belicová, P. Hudáková - Sabolová, Grossová, Schnetzerová - Mrázová, Žikavská.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});