Krutý osud bývalého spoluhráča Martina Škrtela: Trpí nevyliečiteľnou chorobou a prežíva peklo!

Život sa s ním nemazná. Bývalý futbalista Stephen Darby (35) zvádza najťažší boj proti neviditeľnému súperovi. Tým je amyotrofická laterálna ...
  • Zdroj: Instagram/@darbyrimmermnd

Život sa s ním nemazná. Bývalý futbalista Stephen Darby (35) zvádza najťažší boj proti neviditeľnému súperovi. Tým je amyotrofická laterálna skleróza, známa aj ako ALS. Niekdajší spoluhráč Martina Škrtela z Liverpoolu teraz opísal, aké náročné je fungovať s týmto nevyliečiteľným ochorením.

Ilustračná fotografia.
Tragická správa z NHL: Zomrel funkcionár Calgary († 42), rovnaká choroba bola osudná aj Čišovskému Zobraziť článok

Anglický obranca ukončil profesionálnu kariéru v roku 2018, keď sa vo veku 29 rokov dozvedel, že trpí závažným neurologickým ochorením. Od toho momentu sa jeho život obrátil naruby a každý deň je pre neho obrovskou výzvou. Choroba, ktorá postihla aj svetoznámeho fyzika Stephena Hawkinga či niekdajšiu oporu slovenského národného tímu Mariána Čišovského, mu bráni pri bežných činnostiach a zranenia spôsobené pádmi sú u neho čoraz častejšie.

Stephen Darby sa však nevzdáva. Na Instagrame dokonca založil stránku Darby Rimmer MND Foundation, ktorej hlavným cieľom je získať financie na podporu a výskum tohto hrozivého ochorenia.

Aleš Kranjc trpí nevyliečiteľnou ALS.
Päťnásobný majster trpí nevyliečiteľnou chorobou: Čišovského († 40) pripravila o život Zobraziť článok

V jednom z príspevkov na sociálnej sieti 35-ročný rodák z Liverpoolu vysvetlil že kvôli tejto chorobe je takisto náchylný na pády, a preto bol počas tohto roka už dvakrát na pohotovosti.

„Keďže telo, ruky a nohy sú čoraz slabšie, je pravdepodobnejšie, že spadnem alebo zakopnem. Nedokážem použiť ruky, aby som pád zastavil. Nie je to jednoduché a ovplyvňuje to aj psychický stav mojej rodiny, pretože oni sú tí, ktorí ma vždy postavia a starajú sa o mňa,“ napísal emotvíne Stephen Darby.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});