Dávid Hancko medzi absolútnou európskou špičkou: V tejto štatistike je lepší len jeden hráč!

Slovenský futbalista Dávid Hancko (25) je podľa serveru Football Observatory druhým najvyťažovanejším hráčom v poli v rámci európskych ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský futbalista Dávid Hancko (25) je podľa serveru Football Observatory druhým najvyťažovanejším hráčom v poli v rámci európskych súťaží. Za rok 2023 odohral celkovo 5 248 minút. Viac má na svojom konte len Bruno Fernandes z Manchesteru United.

FOTOGALÉRIA: Dávid Hancko medzi absolútnou európskou špičkou

Server Football Observatory najnovšie predstavil rebríček futbalistov, ktorí odohrali v roku 2023 najviac minút v oficiálnych zápasoch. Do výpočtov sa rátali klubové i reprezentačné stretnutia.

Na samom vrchole je 30-ročný obrancka brazílskeho Palmeiras Gustavo Gómez, ktorý bol v akcii 6 213 minut. V Európe sa najviac darilo záložníkovi Manchestru United Brunovi Fernandesovi, ktorý si v 66 dueloch pripísal 5 748 minút. 

Argentínsky futbalista Lionel Messi.
Messi vyšiel s pravdou von: Tento prestup ma veľmi lákal! Zobraziť článok

Hneď je slovenský reprezentant Dávid Hancko. Za holandský Feyenoord Rotterdam a v národnom tíme odohral úctyhodných 5 248 minút. Stupne víťazov uzatvára Antonio Rüdiger z Realu Madrid (5 223 minút).

Do TOP 50 sa dostali ešte ďalší dvaja Slováci. Stanislav Lobotka z Neapola s počtom 4 724 minút a Denis Vavro z dánskej Kodane s vyťaženosťou 4 491 minút.

Vavro sa na trávniku zvíjal od bolesti.
Denis Vavro kúsok od strašidelného zranenia: Nohu mu zachránil prasknutý chránič! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});