Čerstvý Ocko roka Valach: Od krutej tragédie ubehlo už sedem rokov, dvojičky poriadne vyrástli

Poriadne vyrástli! Dvojičky osudom ťažko skúšaného hokejistu Juraja Valacha (34) Amálka (7) a Jerguško (7) sú už školáci.

Poriadne vyrástli! Dvojičky osudom ťažko skúšaného hokejistu Juraja Valacha (34) Amálka (7) a Jerguško (7) sú už školáci.

Fotogaléria

„To sme vedeli už po narodení, že bude mať synček problémy na celý život,“ pokračuje pre Nový Čas obranca Spišskej Novej Vsi, ktorý sa musí s pomocou vlastných rodičov o neho starať 24 hodín denne. „Bez mojich rodičov by som to nezvládol, patrí im veľká vďaka a obdiv.“

Petra Vlhová skončila v obrovskom slalome Svetlového pohára na druhom mieste.
Slováci si budú musieť počkať: Vlhová sa na svahu tak skoro neukáže Zobraziť článok

Prekvapená učiteľka

Dvojičky od príchodu na svet poriadne vyrástli a od septembra sú z nich už prváci v škole. „Amálka chodí do bežnej základnej školy. Aj učiteľka je prekvapená, ako to zatiaľ výborne zvláda. Samozrejme, že je trošku viac hravejšia ako ostatné deti, ale to je spôsobené tým, že sa predčasne narodila.

Som však hrdý na ňu, ako sa jej darí,“ hovorí Juraj, ktorý vždy, keď mu to športový život dovolí, príde za deťmi zo Spišskej Novej Vsi, kde momentálne pôsobí, domov do Banskej Bystrice.

„Teraz sme mali dva dni v klube voľno, tak som ihneď išiel za deťmi, ktoré sú u mojich rodičov. S Amálkou sme sa učili a robili si úlohy.“

Prípravy na januárový termín sú v plnom prúde.
Slovensku hrozí veľká hanba: Na Svetový pohár v Jasnej nie sú peniaze, pripustili možnosť zrušenia! Zobraziť článok

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk