Čerstvý Ocko roka Valach: Od krutej tragédie ubehlo už sedem rokov, dvojičky poriadne vyrástli

Poriadne vyrástli! Dvojičky osudom ťažko skúšaného hokejistu Juraja Valacha (34) Amálka (7) a Jerguško (7) sú už školáci.

Poriadne vyrástli! Dvojičky osudom ťažko skúšaného hokejistu Juraja Valacha (34) Amálka (7) a Jerguško (7) sú už školáci.

Fotogaléria

Dcérka chodí do riadnej základnej školy, ale synček po predčasnom narodení, pri ktorom, žiaľ, zomrela Jurajova manželka Simonka († 22), má vážnu diagnózu - poškodenie mozgu.

Nikdy nebude chodiť ani rozprávať, a preto navštevuje špeciálne vyučovacie zariadenie. Ako to deti nášho reprezentanta zvládajú, porozprával pre Nový Čas Valach, ktorý nedávno získal ocenenie Ocko roka 2023.

Obrancovi Jurajovi Valachovi sa život obrátil naruby v júni 2016, keď prišiel o milovanú manželku Simonku, ktorá skolabovala v šiestom mesiaci tehotenstva a pri predčasnom pôrode, žiaľ, zomrela. „Hoci už ubehlo sedem rokov od smrti manželky, stále je to veľmi ťažké,“ povzdychne si Juraj.

Lekárom sa však podarilo zachrániť dvojičky Amálku (7) a Jerguška (7). Dievčatko je v poriadku, ale chlapček má vážnu diagnózu - poškodenie mozgu. V živote nebude chodiť ani sa neposadí a dokonca ani nerozpráva.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});