Fantastická správa! Slovenské volejbalistky postúpili priamo na ME 2026

Slovenské volejbalistky postúpili priamo na ME 2026.
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Slovenské volejbalistky postúpili priamo na ME 2026.

Rozhodla o tom Európska volejbalová konfederácia (CEV), ktorá potvrdila Česko ako druhú istú organizátorskú krajinu po Turecku. Slovenky sa tak vďaka 10. miestu z ME 2023 automaticky kvalifikovali na záverečný turnaj.

Slovenské reprezentantky sa zúčastnia na ME po siedmykrát v ére samostatnosti. Zo základnej skupiny postúpili doposiaľ dvakrát. "V utorok ráno som mal telefonát od výkonného riaditeľa CEV. Správna rada CEV schválila druhého organizátora ME 2026 a tým bude Česko. Znamená to, čo som avizoval už dávnejšie. Naše reprezentačné družstvo žien postúpilo na ME 2026 priamo a bez kvalifikácie a to vďaka historickému umiestneniu v podobe 10. miesta na ME 2023."

„Po prvý raz v histórii! O treťom a štvrtom organizátorovi sa rozhodne medzi Azerbajdžanom, Rakúskom a Švédsko. Do konca januára 2024 bude jasno, kto tento turnaj zorganizuje. Je to úžasná správa a to sme so ženami ešte blízko postupu na MS 2025. Mali by sme si to ozaj všetci vážiť, zopakovať to bude viac ako náročné," uviedol na webe svf.sk prezident Slovenskej volejbalovej federácie (SVF) Marek Rojko.

Dve legendy a naj hanby v rovnakom veku?
Tomu neuveríte: Jordan a James dostali najväčšiu facku v rovnakom veku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});