Výkonmi zaujali viacerí, ale vynikli dve ženy: Hokejistka a atlétka cvičili s olympijskými víťazmi

Po nultom ročníku sa vydaril aj ten prvý oficiálny! V športovej hale pri bratislavskom Dome športu sa v utorok bojovalo o miestenky na ...
  • Zdroj: ik

Po nultom ročníku sa vydaril aj ten prvý oficiálny! V športovej hale pri bratislavskom Dome športu sa v utorok bojovalo o miestenky na svetový šampionát!

FOTOGALÉRIA: Malý futbal

V malom futbale sa tam stretli funkcionárske štáby vrcholných športových organizácií, ktorých nominácie boli nabité veľkými menami slovenského športu. Výkonmi zaujali viacerí, ale vynikli - ako inak - dve ženy.

V drese banskobystrickej Dukly útla atlétka Lucia Vlčáková (28) a v drese usporiadateľského Športového centra polície (ŠCP) bývalá výborná hokejistka Jana Kapustová (40). 

„Nešlo ani tak o vrcholné športové výkony, ale o to, aby sme sa stretávali aj takto. Aby sme dokázali, že pre šport sme ochotní urobiť naozaj všetko,“ spustil šéf ŠCP Bratislava Juraj Minčík, ktorý je rád, že po minuloročnom nultom ročníku nápad nezapadol prachom.

„Verím, že sme položili dobrý základ a podujatie prežije veľa, veľa rokov. Aj keď sme športové kariéry už ukončili, zápolenia nám chýbajú,“ dodal bronzový vodný slalomár z OH 2000 v Sydney, ktorý bol hostiteľom akcie.

Manželia sa už o chvíľu dočkajú vytúženého potomka.
Biatlonistka Paulína Bátovská Fialková už čoskoro porodí svoje prvé dieťa: Bábätko bude náš vianočný zázrak! Zobraziť článok

A hostil naozaj esá slovenského športu! O.i. olympijských víťazov Elenu Kaliskú, Mateja Tótha, bratrancov Ladislava a Petra Škantárovcov - hádam sme na niekoho nezabudli! „Je to skvelé takto sa stretnúť,“ priznala bývalá vodná slalomárka Elena Kaliská, ktorá sa odvážne stavala do striel súpera, aby to „jej“ Dukla dotiahla čo najďalej.

Rony Paradeiser svojich posledných štyroch súperov zdemoloval.
Paradeiser sa cíti byť na vrchole síl: Kde spravil v prvom zápase s Buchingerom chybu? Zobraziť článok

Z víťazstva sa tešil tím Národného športového centra, ktorý vo finále zdolal výber športových novinárov 4:0. Putovný pohár, ktorý prevzal, zaväzuje dostaviť sa na budúci rok na obhajobu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk