Martin Dúbravka je opäť brankárskou jednotkou anglického Newcastlu: Chystá mu klub ďalší podraz?

V tejto klubovej sezóne chytal zatiaľ iba proti Manchestru United! Brankár Martin Dúbravka (34) sa od leta postavil do bránky Newcastlu ...
  • Zdroj: Getty Images

V tejto klubovej sezóne chytal zatiaľ iba proti Manchestru United! Brankár Martin Dúbravka (34) sa od leta postavil do bránky Newcastlu United dvakrát. V oboch prípadoch proti Červeným diablom.

FOTOGALÉRIA: Martin Dúbravka a Nick Pope

Začiatkom novembra v Ligovom pohári (3:0) a v sobotu nakrátko i v Premier League (1:0). V závere zápasu nahradil Nicka Popea (31), ktorý si vykĺbil rameno a hrozí, že bude na listine maródov až do konca súťaže. Žilinskému rodákovi spadla do lona výzva, ale klub si pripravuje aj záložný plán...

Mesiace trpezlivo čakal na svoju šancu a dočkal sa. Takto si však návrat medzi tri žrde nepredstavoval. „Jasné, že je dobré byť opäť na ihrisku, no nie za takýchto okolností. Nickovi želám skoré uzdravenie. Viem, aké to je byť zranený. Dobré je, že sme aspoň vyhrali,“ uviedol slovenský reprezentant pre chroniclelive.co.uk. Iróniou je, že sa postavil opäť proti klubu, v ktorom od začiatku roka do konca uplynulej sezóny hosťoval.

Zranenie neohrozenej brankárskej jednotky Newcastlu prišlo nečakane, takže Martin nedostal v chladnom počasí možnosť rozhýbať svaly. Počas štyroch minút plus nadstavenia mal štyri dotyky s loptou. Za stavu 1:0 ho síce prekonal obranca Harry Maguire, no gól neplatil pre ofsajd. „Bola studená noc, mal som iba 20 sekúnd na to, aby som išiel bez rozcvičky do bránky. Aj preto ma teší, že som neinkasoval a vyhrali sme. To bolo najdôležitejšie.“

Pope sa má v najbližších dňoch podrobiť komplexnému vyšetreniu, ktoré stanoví dĺžku jeho absencie. S podobným zranením už laboroval pred štyrmi rokmi v tíme Burnley. Vtedy mu návrat trval päť mesiacov. Slováka mrzí jeho výpadok. „Čakal som len na svoju šancu, no zranenia sú, žiaľ, súčasťou futbalu. Ak bude potrebovať pri návrate pomoc, som pripravený. Robím len to, čo robil v posledných rokoch pre mňa Karl Darlow. Sme v jednom tíme a chceme preň iba to najlepšie,“ povedal Dúbravka.

Newcastle United má nabitý program. Bojuje na štyroch frontoch. Za tri týždne odohrá až sedem zápasov. Ťarcha zodpovednosti padne na nášho brankára, ktorému budú kryť chrbát Loris Karius a Mark Gillespie.

Anglické médiá už špekulujú, že v prípade dlhšej absencie Popea by klub mohol angažovať Davida De Geu. Španiel je po odmietnutí tímu Al-Nassr stále voľný, ale je z formy a o to viac prekvapuje uvažovanie klubu o jeho získaní. „V Manchestri United zarábal týždenne 375 000 libier (437 000 eur). Ak sa Newcastle pre neho rozhodne, musel by akceptovať zníženie platu, aby zapadol do mzdovej štruktúry klubu,“ pripomenul Daily Mail. Zopakuje sa situácia z jari tohto roka, keď Dúbravka robil na štadióne Old Trafford dvojku práve Španielovi?

David James sa obáva, že žuvací tabak má negatívny vplyv na hráčov.
Legendárny anglický brankár zdvíha varovný prst: Pozor na túto látku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});