Rozpútal bitku, pri ktorej Bazso spadol z vozíka: Teraz budem hovoriť ja!

Prostredím bojových športov otriasol škandál. Hendikepovaný bojovník MMA Štefan Bazso sa vybral na turnaj organizácie RFA do Košíc. Skončilo ...

Prostredím bojových športov otriasol škandál. Hendikepovaný bojovník MMA Štefan Bazso sa vybral na turnaj organizácie RFA do Košíc. Skončilo to hromadnou bitkou, pri ktorej spadol z invalidného vozíka. Hviezdny bojovník, ktorý rozpútal bitku reaguje: Takto to celé bolo!

Fotogaléria

Turnaj organizácie RFA 14 v Košiciach poznamenala veľká kontroverzia, keď jedna z hlavných hviezd večera Václav Sivák odchádzal po svojom víťaznom zápase a pustil sa do jedného z fanúšikov. Následne sa strhla hromadná bitka, pri ktorej spadol z invalidného vozíka bývalý MMA zápasník Štefan Bazso, ktorý bojoval o svoj život a prišiel o obe nohy aj časť lebky.

Ako huby po daždi sa začali objavovať reakcie zainteresovaných a tiež videá z celého incidentu. „Rada by som sa vyjadrila k včerajšiemu incidentu na RFA a uviedla veci na pravú mieru. Števo sa veľmi tešil na RFA, bohužiaľ už pri príchode sme sa stretli s neochotným prístupom vrátnika pri rampách," prehovorila o celej situácii partnerka Štefana Bazsoa v príbehoch na svojom instagrame.

Hendikepovaný bojovník MMA Štefan Bazso s partnerkou.
Hendikepovaný bojovník MMA Štefan Bazso: Vybral sa na zápas, zhodili ho z vozíka?! Zobraziť článok

"Pána vrátnika pri Steel aréne som poprosila, či nám môže otvoriť rampy, že mám v aute ZŤP a len ho potrebujem dostať čo najbližšie k vstupu. Nakoľko je pri Steel aréne kopec, bol sneh, ľad a veľmi pršalo. Vrátnikova reakcia bola: no a čo, že je ZŤP, tak som mu chcela ozrejmiť situáciu, že mám vozičkára, ktorý nemá dolné končatiny. Na to neviem z akého dôvodu reagoval pán Sivák: no a čo a ja mám zápas na hlavnej karte. Takýto prístup zápasníka v MMA ma veľmi zarazil," pokračovala.

"V tom zhone som to neriešila, jednoducho som chcela dostať Števa čo najbližšie, lebo sama by som ho naozaj nedokázala dotlačiť ku vchodu, keďže sa veľmi šmýkalo. Medzi rečou som to spomenula aj našim známym, ktorí na podujatí boli s nami.

Po tom, ako mal Sivák zápas a odcházal z klietky, Števo sedel v prvej rade a ja hneď za ním, náš kamarát sa postavil a zastal sa Števa a opýtal sa Siváka, či je podľa neho OK si dvíhať takýmito poznámkami ego na človeku, ktorý nemá nohy.

V tom Sivák na neho zaútočil a chcel ho udrieť aj kopnúť. Zrazu sa spustila mela a Sivák s jeho tímom sa do nás pustili hlava nehlava, bez ohľadu na to, že tam je vozíčkár, ktorý podotknem má otvorenú lebku a je veľmi náchylný na akýkoľvek pád. Sivák a jeho tím ho zhodili z vozíka na zem. Následne, ako som išla za Sivákom, či je to v poriadku podľa neho, tak jeho reakcia bola, že ma opľul,“ dodala na záver partnerka Štefana Bazsoa.

Na svojom facebooku reagovala aj sestra Bazsoa, ktorá situáciu opísala zhruba rovnako ako jeho priateľka. Žiada ospravedlnenie od českého bojovníka aj od organizácie RFA. Na jej facebooku je aj viacero videí zo spomínaného incidentu, kde vidieť, ako to prebiehalo.

"Hanba slovenskému a českému športu a najmä Václavovi Sivákovi a celému jeho tímu. Václav Sivák a jeho tím. RFA a košická Steel arena včera večer. Športovci, ktorí sa môžu hanbiť za to, že neberú ohľad na invalida, ktorý sa tam len prišiel pozrieť na šport, ktorý miluje.

Bazso obklopený najbližšími je pripravený zdolávať nové životné výzvy.
Bojovník, ktorý prišiel o polovicu lebky a obe nohy: Silný odkaz po strašnom incidente! Zobraziť článok

Zhodili ho z vozíka, pretože údajne podľa Václava Siváka mu tento muž na vozíku zavadzal pri vstupe do arény. Muž, ktorý po troch mesiacoch v kóme, porážke, nemá časť lebky a amputované nohy? Zavadzal? Celé RFA a Oktagon a jeho organizátori by sa mali hanbiť, že niečo také dovolili.

A Václav Sivák je úbohý športovec bez srdca! Pred zápasom zosmiešňovať človeka na vozíku, že nemá nohy? Ty si fakt charakter! Každý deň, keď môj brat bojoval o život, o ňom noviny písali články bez jediného súhlasu a bez akejkoľvek komunikácie s rodinou. Takže teraz môžem!

Prosím všetkých o zdieľanie, aby všetci – CELÉ SLOVENSKO a ČESKÁ REPUBLIKA – videli, akí skvelí sú naši slovenskí a českí športovci. Toto sa drahý, úbohý Václav Sivák na športovom podujatí invalidom nerobí! Môj brat a jeho priateľka, ktorú ste opľul, si zaslúžia ospravedlnenie od Vás pán Václav Sivák a od organizátorov, ktorí toto dopustili,“ hnevala sa sestra Bazsoa.

Na video záberoch vidieť, ako kamarát Štefana Bazsoa po odchode Siváka po víťaznom zápase za ním zamieri a niečo mu dôrazne hovorí. Po chvíľke český bojovník stratí nervy a snaží sa úderom aj kopom zasiahnuť muža. Na to sa strhne hromadná bitka, pri ktorej Bazso spadne z vozíka na zem.

"Toho človeka som videl prvýkrát. Neviem, kto to bol a prečo si ma vybral za cieľ. Podľa mňa bol sfetovaný a k tomu ešte opitý. To, čo som si prečítal na stránkach MMA Shorties, ma vytočilo. Nikdy som sa nesmial na nikom, kto je postihnutý, a okrem toho som toho chlapa na vozíku dovtedy ani nepoznal a štve ma to, že naňho niekto spadol. Rozumný človek vie, že ja som to nezavinil,“ prehovoril o celom incidente samotný Václav Sivák prostredníctvom svojho webu vaclavsivak.cz.

"Môj otec by ma zabil, keby som sa akokoľvek vysmieval alebo podpichoval niekoho na vozíku. Nech si nevymýšľa jeho okolie, ktoré si chce na mojom mene získať kredit, my sme išli do šatne. Som grázel, ale z inej strany. Toto ide za hranice, čo si dovolili. Keď má človek adrenalín v krvi, nemôžete sa čudovať, že je iný, nemôžete ho zastavovať po jeho vyhranom a ťažkom zápase.“

Bojovník MMA a jeho Michaela.
Zápasník MMA Štefan Bazso navštevuje hyperbarickú komoru: Prvé foto po prepustení z nemocnice! Zobraziť článok

"Keby mi to urobil na ulici, prešiel by som ho, hlupáka. Ale uvedomujem si, prečo bola tak veľká sledovanosť, bolo to aj preto, že som tam bol. Nenechám do seba šťuchať, búchať a ani po mne kričať. Keď budú pracovať tak tvrdo ako ja, aj oni môžu mať úspechy.“

„Je mi to ľúto, že sa človek, ktorý je obmedzený na pohybe, musel pripliesť do tejto šarvátky, ja som ju ale neplánoval. Rád ho zoberiem vonku, napríklad na obed. Počul som, že je bývalý zápasník a podporím ho do života mentálnym prístupom. Priveziem mu niečo na preležaniny a bolesti,“ dodal vo svojom vyjadrení.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk