Skvelý výkon štafety na ME: Štvorica Sloveniek si vyplávala finále

Slovenská ženská štafeta na 4x50 m voľným spôsobom postúpila v pondelok do finále na plaveckých ME v krátkom bazéne v rumunskom Otopeni.
  • Zdroj: TASR/Michal Svítok

Slovenská ženská štafeta na 4x50 m voľným spôsobom postúpila v pondelok do finále na plaveckých ME v krátkom bazéne v rumunskom Otopeni.

FOTOGALÉRIA: Štafeta

Štvorica Lillian Slušná, Tamara Potocká, Alexandra Hrnčárová a Andrea Podmaníková dosiahla v rozplavbe čas 1:38,52 min a obsadila celkovo 5. miesto. S prehľadom sa tak dostala medzi finálovú osmičku. Najrýchlejšie boli Britky za 1:36,92.

Martina Navrátilová
Navrátilová podporila plavkyne v boji proti začleneniu transgenderky do ženského tímu: Takto sa to robí dievčatá! Zobraziť článok

Andrea Podmaníková postúpila v dopoludňajšom programe prvého dňa podujatia do semifinále v disciplíne 100 m prsia. Vo 4. rozplavbe dohmatla v čase 1:06,07 min a obsadila celkovo 12. priečku. Najrýchlejší čas dosiahla Estónka Eneli Jefimovová (1:04,28).  

Lilian Slušná je prvou náhradníčkou pre semifinále na 50 m voľným spôsobom, v rozplavbách skončila na 18. mieste v čase 24,69 s. Alexandra Hrnčárová obsadila v tej istej disciplíne 29. miesto výkonom 25,10. Nikoleta Trníková skončila na 400 m polohové preteky na konečnom 11. mieste, v rozplavbách zaznamenala čas 4:41,16 min. V tejto disciplíne sa semifinále nepláva, Trníková môže ešte dúfať vo finále ako druhá náhradníčka.

Slovenská diaľková plavkyňa Soňa Rebrová.
Soňa Rebrová iba druhou Slovenkou: Počasie sa umúdrilo a ona preplávala La Manche Zobraziť článok

Medzi mužmi sa zo Slovákov predstavil Adam Halas na stovke motýlik. Patrilo mu konečné 24. miesto časom 52,99.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});