Vémolova tigrica musí preč: Psychicky trpela, mohla ho zabiť!

Karlos Vémola príde o svoju tigricu Antoniu Rambu. Podľa expertov v jeho chove psychicky trpela a v budúcnosti mohla byť veľmi nebezpečná ...
  • 13Galéria
  • Zdroj: instagram.com/karlos_terminator_vemola

Karlos Vémola príde o svoju tigricu Antoniu Rambu. Podľa expertov v jeho chove psychicky trpela a v budúcnosti mohla byť veľmi nebezpečná pre neho aj členov jeho rodiny!

Fotogaléria

Karlos Vémola (38) je známy svojou záľubou v chove divých a exotických zvierat. Chová leva, žraloka či tigre. O jedného zo svojich miláčikov však príde. Bielu tigricu Antoniu Rambu mal bez platných papierov a dokumentov preukazujúcich jej pôvod a tak musí preč. Vémola dostal za nelegálny chov mastnú pokutu od ministerstva životného prostredia ČR a príde aj o svojho miláčika.

Vémola sa snažil situáciu zvrátiť a umiestniť tigricu do niektorej z českých ZOO, ale tie mu v ústrety nevyšli. Antonia Ramba tak poputuje do Nemecka. Únia českých a slovenských zoologických záhrad v oficiálnom vyhlásení reaguje na medializovanú kauzu okolo bielej tigrice Karlosa Vémolu.

Karlos Vémola s rodinou.
Vémola prichádza o člena rodiny: Nechcem byť pri tom! Zobraziť článok

"V dôsledku nedávnej medializácie prípadu nelegálneho chovu bieleho tigra verejne známou osobou sa na české zoologické záhrady stále viac obracajú ľudia s apelom o pomoc so zvrátením rozhodnutia o odobratí nelegálne držaného zvieraťa vydaného Ministerstvom životného prostredia," informuje organizácia združujúc 16 českých a štyri slovenské zoologické záhrady.

"Naši odborníci celú situáciu od začiatku dôkladne monitorujú. Vzhľadom k tomu, že zviera bolo súčasným majiteľom nadobudnuté nelegálne, bez platných dokumentov a je držané v neschválených a pre druh zvieraťa v absolútne nezodpovedajúcich podmienkach, plánované kroky a vydané stanovisko MŽP plne podporujú," uvádza sa v stanovisku Únie českých a slovenských ZOO.

Podľa odborníkov tigrica u Vémolu psychicky trpí a v dospelosti môže predstavovať nebezpečenstvo nielen pre známeho MMA bojovníka, ale tiež pre členov jeho rodiny. "Takéto jednanie neschvaľujeme a tvrdo ho odsudzujeme," reagoval rázne prezident olomouckej ZOO Radomír Habáň, ktorého cituje iSport.cz.

Vémola rieši kauzu okolo svojho tigra práve v čase vrcholiacej prípravy na blížiaci sa zápas v pražskej O2 aréne proti Samuelovi "Pirátovi" Krištofičovi. Budúci rok plánuje nastúpiť v odvete proti Attilovi Véghovi, ktorý mu v Zápase storočia uštedril v prvom kole tvrdé KO.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});