Vlhová ako ju nepoznáme: Televízia ju musela vypípať!

Kritika sa valí z každej strany! Pre slovenskú lyžiarsku hviezdu Petru Vlhovú (28) boli nedeľňajšie preteky v obrovskom slalome v kanadskom ...

Kritika sa valí z každej strany! Pre slovenskú lyžiarsku hviezdu Petru Vlhovú (28) boli nedeľňajšie preteky v obrovskom slalome v kanadskom stredisku Mont-Tremblant čistý horor.

Fotogaléria

Po úvodnom kole mala najrýchlejší čas možno aj vďaka tomu, že trať pre prvé kolo postavil jej tréner Mauro Pini. V tom druhom však začalo následne nekompromisne úradovať počasie. Hustá fujavica sa postarala o to, že Vlhová skončila v konečnom dôsledku až piata. Petra sa po pretekoch nebála povedať, čo jej v skutočnosti ležalo na srdci... „Som nas… V takomto počasí by nemali púšťať pretekárky, nie je to fair play. Absolútne nič som nevidela. Lomcujú vo mne negatívne emócie. Nechcem povedať niečo, čo by som oľutovala. Nezvyknem sa sťažovať, ale nebolo to férové," zneli Petrine slová, z ktorých časť museli televízie vypípať.

Vlhová mala v 2. kole ťažké podmienky.
Vlhová zúri: Takéto vyjadrenia nerobím, ale už to musím povedať! Zobraziť článok

Vlhová má za sebou víkend v kanadskom stredisku Mont-Tremblant, počas ktorého získala 2. miesto v prvom obrovskom slalome a na výhru siahala aj v tom druhom. Nepriaznivé počasie a hra osudu však boli tentokrát výrazne proti. Vlhová v obrovskej fujavici len ťažko hľadala bránky, čo jej v kľúčových momentoch zobralo až príliš veľké množstvo času. „Prvá jazda dopadla skvele a dúfala som, že podobný výkon predvediem aj v 2. kole. Urobila som, čo bolo v mojich silách, ale nanešťastie to nestačilo na pódium, pretože som presvedčená, že podmienky neboli pre všetkých pretekárov rovnaké,“ vyliala si neskôr srdce na sociálnych sieťach.

Juraj Slafkovský to v kanadskom Montreale nemá vôbec jednoduché.
Slafkovský to pred zrakom Vlhovej rozbalil: Súpera oklamal futbalovou fintičkou! Zobraziť článok

„Viditeľnosť počas druhej jazdy pre posledné pretekárky bola takmer nulová a nebezpečná. Verím, že ak by boli takéto podmienky pred prvou jazdou, ani by sme neštartovali. Tí, ktorí sledujú moju kariéru, vedia, že nikdy nerobím takéto verejné vyhlásenia a že počas svojej kariéry som vždy rešpektovala všetkých ostatných športovcov a chcem zablahoželať tým dievčatám k dnešnému výsledku,“ dodala víťazka veľkého glóbusu z roku 2021. Nedeľné preteky nakoniec vyhrala Talianka Federica Brignoneová, ktorá sa najlepšie popasovala s náročnými poveternostnými podmienkami. Pódium doplnili Švajčiarka Gutová-Behramiová a Američanka Shiffrinová.

Preteky povolil blázon!

Veľkú kritiku smerom k organizátorom vyjadrila aj švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová (32). „Našťastie sa nikto nezranil,“ uviedla skúsená Švajčiarka. Tá napriek druhému miestu nemala chuť oslavovať. „Bol to zlý vtip. Takmer som nevidela brány. Zaujímalo by ma, prečo musíme pretekať v takýchto podmienkach. Musíte byť blázon, aby ste povolili takéto preteky,“ ostro dodala.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});