Rázny verdikt IIHF: Slovákov na MS20 čaká veľká zmena!

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) prichádza s ráznym rozhodnutím! Slováci sa na majstrovstvách sveta do 20 aj 18 rokov musia pripraviť ...
  • Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) prichádza s ráznym rozhodnutím! Slováci sa na majstrovstvách sveta do 20 aj 18 rokov musia pripraviť na veľkú zmenu.

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) prijala rozhodnutie o tom, že ochrana krku bude povinná pre hráčov na majstrovstvách sveta do 20 aj 18 rokov. Informuje o tom rešpektovaný zámorský novinár Darren Dreger z TSN. O majstrovstvách sveta mužov a žien zatiaľ ešte nebolo prijaté žiadne rozhodnutie, dodáva.

Talentovaný Šimon Nemec má za sebou úspešnú premiéru v najlepšej hokejovej lige sveta.
Šimon Nemec napodobnil legendy: Záblesk génia pri debute v NHL! Zobraziť článok

Ochrana krku sa stala aktuálnou témou vo svete hokeja po tragickom incidente, pri ktorom zomrel bývalý hráč Pittsburghu Penguins Adam Johnson, ktorému protihráč nešťastne porezal krk korčuľou. V juniorských zámorských súťažiach WHL, OHL a QMJHL je ochrana krku povinná. Niekoľko hráčov NHL začalo po tragickom incidente Johnsona dobrovoľne používať ochranu krku.

Slovensko sa čoskoro predstaví na MS do 20 rokov vo Švédsku. Turnaj odštartujeme derby zápasom proti Česku na druhý sviatok vianočný. Následne budeme hrať proti Švajčiarsku, Nórsku a USA. Tréner Ivan Feneš bude mať k dispozícii silný tím, aj napriek očakávaným absenciám Juraja Slafkovského a Šimona Nemca. Lídrami by mali byť Dalibor Dvorský, Filip Mešár či Samuel Honzek.

 

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});