Belgičania zosmiešnili Slovákov a ďalších: Lukaku si z nich spraví sendviče!

Lukaku si z nich spraví sendviče! Budú to pre neho iba chuťovky! Takéto posmešné výroky znejú z Belgicka po žrebe EURO 2024. Štvrtej ...
  • Zdroj: SITA/AP

Lukaku si z nich spraví sendviče! Budú to pre neho iba chuťovky! Takéto posmešné výroky znejú z Belgicka po žrebe EURO 2024. Štvrtej najlepšej krajine podľa rebríčka FIFA sobotňajší žreb v Hamburgu prihral do skupiny E Slovensko, Rumunsko a víťazom B-vetvy play off Ligy národov (Izrael, Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Island).

FOTOGALÉRIA: Romelu Lukaku

Hneď po žrebe neskrýval spokojnosť so žrebom tréner Belgicka Gert Verheyen: „Toto je najľahšia skupina,“ povedal pre televíziu Sporza. No dlho nenechali na seba čakať ani ďalšie reakcie z krajiny, ktorá je považovaná v skupine E za najväčšieho favorita.

„Všetko sú to reprezentácie, z ktorých si Lukaku spraví predjedlo. Pre útočníka AS Rím, ktorý sa blíži k magickej hranici 100 gólov v reprezentácii, to budú len chuťovky. Spraví si z nich sendviče,“ píše belgický redaktor z denníka Het Laatste Nieuws Niels Poissonnier.

Slávnostné losovanie základných skupín ME 2024 prebehlo v nemeckom Hamburgu.
Neuveriteľné faux pas pri žrebe majstrovstiev Európy: Veľkolepú udalosť narušili sexuálne zvuky! Zobraziť článok

Bez štipky rešpektu tak vníma nielen Slovensko, ale Rumunsko, ktoré vyhralo kvalifikačnú skupinu bez prehry či štyri tímy v baráži.

„Okrem Ukrajiny, ktorá je na 22. mieste, žiadny z ďalších tímov nefiguruje ani len v najlepšej štyridsiatke rebríčka FIFA. Žiadny z tímov nemá ani jedného hráča, ktorý by sa inštinktom, inteligenciou alebo inými atribútmi približoval k našim futbalistom,“ dodal Poissonnier.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona
Hamšík spokojný so žrebom, Calzona: Netreba mať strach! Favorit je jasný Zobraziť článok

Belgičania začnú šampionát 17. júna zápasom proti Slovensku (Frankfurt), o štyri dni neskôr si zmerajú sily s víťazom baráže a 26. júna ich čaká duel proti Rumunsku.

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});