Futbalová repre je pozitívne naladená aj po žrebe ME: Spokojní Slováci pôjdu na EURO bez strachu!

Pomaly to lepšie dopadnúť ani nemohlo! Slovenská futbalová reprezentácia spoznala súperov v skupine ME 2024, pričom sa vyhla najväčším ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Pomaly to lepšie dopadnúť ani nemohlo! Slovenská futbalová reprezentácia spoznala súperov v skupine ME 2024, pričom sa vyhla najväčším favoritom, čo chcela.

Belgicko, Rumunsko a víťaz play-off B-vetvy (Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Izrael, Island) sú protivníci, cez ktorých sa dá postúpiť ďalej, čo predstavuje cieľ nášho tímu.

FOTOGALÉRIA: Žreb ME 2024

Samotný žreb v Hamburgu bol v réžii jedenástich futbalových legiend z predošlých šampionátov. Slovensko z osudia tretieho koša vytiahol bývalý francúzsky reprezentant Blaise Matuidi (36). Majster sveta z roku 2018 nás priradil do E-skupiny, kde sa už v tom čase nachádzalo z prvého koša Belgicko a z druhého Rumunsko.

Nadšenie

Obaja súperi patrili medzi našich preferovaných, dokonca Belgičania sú považovaní za úplne najslabšieho súpera z prvého koša. „Neželal som si topfavoritov. Pre mňa sú to Francúzi, Španieli a Portugalci. Možno by ma potešilo hrať proti domácim Nemcom, ktorí však majú na turnaji vždy silné mužstvo a asi bolo lepšie sa im vyhnúť,“ zhodnotil tímový manažér Marek Hamšík (36), ktorý k postupu na ME pomohol ešte ako hráč pri kľúčových víťazstvách na Islande (2:1) a v Lichtenštajnsku (1:0).

Bývalého reprezentačného kapitána procedúra žrebu nadchla, pričom s menoslovom súperov bol spokojný. Meno protivníka zo štvrtého koša však ešte nepoznáme, ale bude to určite jeden z kvarteta Bosna a Hercegovina, Ukrajina, Izrael a Island. Tieto krajiny medzi sebou v marci odohrajú barážové play-off a iba víťaz sa kvalifikuje.

Slovenskí futbalisti proti Islandu spečatili postup na EURO 2024!
UEFA zverejnila prémie: Koľko zarobili Slováci postupom na ME? Zobraziť článok

Môžeme sa teda opäť stretnúť s Bosniakmi či Islanďanmi, ktorých sme v kvalifikácii dvakrát porazili. Šampionát však otvoríme proti Belgičanom. „Ťažko povedať, či je výhoda začínať proti tomuto favoritovi. Necháme sa prekvapiť a uvidíme, ako prídu ostatné mužstvá pripravené,“ pripojil Hamšík.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});