Slovan utrpel najvyššiu prehru od roku 2011, v tíme hovoria o hanbe

Hokejisti Slovana Bratislava utrpeli v piatok najvyššiu prehru od decembra 2011. Michalovce ich zdolali v zápase 23. kola najvyššej slovenskej ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Hokejisti Slovana Bratislava utrpeli v piatok najvyššiu prehru od decembra 2011. Michalovce ich zdolali v zápase 23. kola najvyššej slovenskej súťaže 10:1 a podčiarkli krízu jedného z dvoch najúspešnejších klubov v slovenskej histórii.

"Belasí", ktorým patrí v tabuľke desiate miesto, hovoria o hanbe. Štyri góly domácich zaznamenal legionár Chase Pearson a do kanadského bodovanie pridal ešte dve asistencie. "Bol to výborný tímový výkon. K mojej produktivite nemám čo povedať, niekedy to jednoducho vychádza. Bol to ten deň, keď to padá. Podstatné však bolo, že zabrali všetci. Konečne máme víťaznú sériu. Veľmi sme si ju želali a takto musíme pokračovať," povedal 26-ročný Kanaďana pre webstránku hockeyslovakia.sk. Jeho tím vyhral šesťkrát za sebou a v tabuľke je momentálne štvrtý, bod pred Popradom.

Slovanisti naopak nadviazali na negatívnu sériu, keď prehrali šiestykrát z uplynulých ôsmich duelov. Asistent trénera Richard Kapuš hovorili o hanbe a jeho slová potvrdil aj kapitán Miroslav Preisinger. Ten po zápase dokonca navrhol, že sa svojho "céčka" vzdá. "Ťažko sa to hodnotí. Je to hanba. V poslednom čase sme nehrali dobre a teraz to vybuchlo naplno. Musíme s tým niečo robiť, pretože takto to nejde. Kto to videl, tak si urobí obraz sám. Ja na to nemám slov," neskrýval Preisinger roztrpčenie. Jeho tím sa nevie dostať do tempa od začiatku prebiehajúcej sezóny, na konci septembra pristúpil aj ku zmene trénera. Tento post momentálne zastáva Čech Vladimír Růžička.

Ilustračná fotografia.
Slovenský šport plače: Náhle zomrel bývalý ligový futbalista († 39) Zobraziť článok

"Nie je tu čo hodnotiť. Jedným slovom hanba, dvoma slovami obrovská hanba," zdôraznil Kapuš pre hockeyslovakia. Chyby tímu prirovnal k utorňajšej prehre 2:4 v Liptovskom Mikuláši: "Dá sa prehrať, ale nie takýmto obrovským spôsobom. Domáci nás vyškolili v defenzíve i ofenzíve a niektorí hráči pôsobili, ako keby boli nezainteresovaní. Na chvíľu sme sa vrátili do zápasu, ale potom prišli opäť nezmyselné chyby a zopakoval sa Liptovský Mikuláš. Vypracované šance nepremieňame a inkasujeme s obrovskou ľahkosťou. Je to naozaj hanba a výsledok hovorí za všetko."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});