Hamšík spokojný so žrebom, Calzona: Netreba mať strach! Favorit je jasný

Slovenskí futbalisti sa na majstrovstvách Európy 2024 v Nemecku stretnú v základnej E-skupine s Belgickom, víťazom play off B-vetvy a ...
  • Zdroj: SITA/Milan Illík

Slovenskí futbalisti sa na majstrovstvách Európy 2024 v Nemecku stretnú v základnej E-skupine s Belgickom, víťazom play off B-vetvy a Rumunskom.

Prvý duel odohrajú zverenci trénera Francesca Calzonu s Belgickom vo Frankfurte (pondelok, 17. júna), ďalší ich čaká v Düsseldorfe (piatok, 21. júna) a s Rumunskom sa stretnú opäť vo Frankfurte (streda, 26. júna). Rozhodol o tom sobotňajší žreb finálového turnaja EURO 2024 v Hamburgu, ktorý je taktiež jedným z dejísk.

"Som spokojný, že sme nedostali Talianov, ktorých som si neželal. Skupina mohla byť ľahšia aj ťažšia, ale rozhodne sa na ihrisku. Favorit skupiny je jasný a treba rešpektovať aj ďalších súperov. Netreba však mať z nich strach. Mužstvá z play off majú kvalitu, dve z nich dobre poznáme a videli sme, ako Ukrajina robila Talianom problémy až do poslednej minúty. Verím, že na ME prídeme pripravení," povedal tréner Slovenska Francesco Calzona.

Marek Hamšík je so žrebom spokojný. "Neželal som si topfavoritov. Pre mňa sú to Francúzi, Španieli a Portugalci. Možno by ma potešilo hrať proti domácim Nemcom, ktorí však majú na turnaji vždy silné mužstvo a asi bolo lepšie sa im vyhnúť. Celkovo spokojnosť, bolo úžasné sledovať žrebovanie naživo. Ťažko povedať, či je výhoda začínať proti Belgicku, ktoré je favorit. Necháme sa prekvapiť a uvidíme, ako prídu ostatné mužstvá pripravené," uviedol tímový manažér.

Slávnostný žreb skupín na ME 2024.
Slovenskí futbalisti spoznali súperov v skupine, Hagi: Majú behavých hráčov Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});