Slovenskí futbalisti spoznali súperov v skupine, Hagi: Majú behavých hráčov

Slovenskí futbalisti sa na majstrovstvách Európy 2024 v Nemecku stretnú v základnej E-skupine s Belgickom, víťazom play off B-vetvy a ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenskí futbalisti sa na majstrovstvách Európy 2024 v Nemecku stretnú v základnej E-skupine s Belgickom, víťazom play off B-vetvy a Rumunskom.

FOTOGALÉRIA: Žreb ME 2024

Prvý duel odohrajú zverenci trénera Francesca Caloznu s Belgickom vo Frankfurte, ďalší ich čaká v Düsseldorfe a s Rumunskom sa stretnú vo Frankfurte. Rozhodol o tom sobotňajší žreb finálového turnaja EURO 2024 v Hamburgu, ktorý je taktiež jedno z dejísk.

V otváracom zápase XVII. kontinentálneho šampionátu sa stretne organizátor Nemecko so Škótskom v piatok 14. júna v mníchovskej Allianz Aréne. V A-skupine ich čaká aj Maďarsko a Švajčiarsko. Samotný žreb bol v réžii jedenástich futbalových legiend z predošlých šampionátov. SR sa na turnaj prebojovala z 2. miesta kvalifikačnej J-skupiny, ktorú vyhralo suverénne Portugalsko. To má na konte jeden európsky titul z ME 2016 vo Francúzsku.

Slovenskú reprezentáciu ťahali z tretieho výkonnostného koša. V ňom boli aj Holandsko, Škótsko, Chorvátsko, Slovinsko a Česko. Tí teda automaticky nepripadali do úvahy ako súperi Slovenska v skupine. Daná bola pozícia A1 pre usporiadateľa, rekordného kontinentálneho šampióna Nemecka (1972, 1980, 1996).

Na EURO 2024 je spolu šesť základných skupín (A-F), do osemfinále sa prebojujú prví dvaja z každej a štyri najlepšie tímy z tretích miest. Od osemfinále sa hrá vyraďovacím systémom na jeden zápas.

Finálový turnaj sa začína v piatok 14. júna o 21.00 h otváracím súbojom v Allianz Arene, finále je na programe presne o mesiac 14. júla na Olympijskom štadióne v Berlíne. Stretnutia majstrovstiev starého kontinentu bude hostiť celkovo desať štadiónov v desiatich mestách (Berlín, Mníchov, Dortmund, Stuttgart, Gelsenkirchen, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf, Kolín, Lipsko).

Oficiálna lopta ME 2024.
Žreb ME 2024 ONLINE: Slovákom prisúdil los vyrovnanú skupinu! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});