Z národného hrdinu až na samé dno: Dvojnásobný olympijský víťaz dostal nekompromisný trest!

Takto si športový dôchodok rozhodne nepredstavoval. Dvojnásobný olympijský víťaz v plávaní Klete Keller (41) bol odsúdený na 36 mesiacov ...
  • Zdroj: TASR/AP

Takto si športový dôchodok rozhodne nepredstavoval. Dvojnásobný olympijský víťaz v plávaní Klete Keller (41) bol odsúdený na 36 mesiacov domáceho väzenia nepodmienečne a na šesť mesiacov podmienečne za účasť pri prepadnutí amerického Kapitolu v januári 2021. Navyše mu bolo nariadených 360 hodín verejnoprospešných prác.

FOTOGALÉRIA: Klete Keller

6. januára 2021 vtrhli do amerického Kapitolu, kde sa schádzajú kongresmani, tisíce ľudí. Protestovali proti novozvolenému prezidentovi Bidenovi a voľby, ktoré prehral Donald Trump, označili za nezákonné. Medzi nimi bol aj olympijský víťaz z rokov 2000 a 2004 Klete Keller. 

Pri vniknutí mal na sebe Keller bundu „Team USA" a k svojmu činu sa v septembri 2021 priznal. Federálni žalobcovia žiadali pre Kellera trest desiatich mesiacov vo väzení. Obžalovaný bol zo siedmich trestných činov, no väčšina z nich bola zrušená výmenou za prísľub spolupráce pri ďalšom vyšetrovaní.

„Nemám žiadne ospravedlnenie, prečo dnes pred vami stojím. Chápem, že moje správanie bolo trestné a som plne zodpovedný," povedal Keller počas svojho výsluchu podľa agentúry AP. Za svoje konanie sa ospravedlnil už aj v dopise, ktorý poslal americkému okresnému sudcovi Richardovi Leonovi. „Hanbím sa a som v hlbokých rozpakoch. Ako bývalý člen olympijského plaveckého tímu USA bolo moje správanie hrozným príkladom pre mladých ľudí, ktorí ku mne vzhliadali," prehlásil sebakriticky.

Podpis kartička Josefa Hoffmanna sa draží na aukčnom webe.
Český futbalový majster ide za mreže: Mladým dievčatám posielal svoj penis Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});